Ρωσία: Ουκρανική επίθεση με ντρόουν προξενεί νέα φωτιά σε διυλιστήριο

Ρωσία: Ουκρανική επίθεση με ντρόουν προξενεί νέα φωτιά σε διυλιστήριο

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ουκρανική επιδρομή με ντρόουν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, Δευτέρα, προκάλεσε ζημιά σε μέρος της υποδομής του διυλιστηρίου της ρωσικής μεγάλης πετρελαϊκής εταιρείας Rosneft στην Τουάψε, στην περιφέρεια Κρασναντάρ, μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους, τέθηκε υπό έλεγχο και κατόπιν κατασβέστηκε πυρκαγιά που προκάλεσαν συντρίμμια ουκρανικού ντρόουν που καταρρίφθηκε.

Υπάρχουν ζημιές, σύμφωνα με αξιωματούχους της περιφέρειας Κρασνοντάρ που εκφράστηκαν μέσω Telegram. Δεν έχουν αναφερθεί θύματα, διαβεβαίωσαν.

Δεν είναι σαφές ούτε το εάν το διυλιστήριο είναι σε θέση να συνεχίσει να λειτουργεί, ούτε το εύρος της ζημιάς που υπέστη.

Νωρίτερα, το υπουργείο Αμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε πως συστήματα της αντιαεροπορικής άμυνας σε υπηρεσία κατέστρεψαν 75 ουκρανικά ντρόουν, ανάμεσά τους οκτώ στην Τουάψε.

Το διυλιστήριο γίνεται συχνά στόχος ουκρανικών αεροπορικών επιδρομών από το ξέσπασμα του πολέμου το 2022.

Κανάλια στην πλατφόρμα Telegram που παρακολουθούν συστηματικά τις εξελίξεις στον πόλεμο έκαναν νωρίτερα λόγο για σειρά εκρήξεων στην περιοχή του διυλιστηρίου τις πρώτες πρωινές ώρες.

Γενικά, οι ρωσικές αρχές σπανίως αποκαλύπτουν το πλήρες εύρος των ζημιών στη χώρα εξαιτίας ουκρανικών επιθέσεων.

Το υπουργείο Αμυνας στη Μόσχα ανέφερε πως 47 ντρόουν καταρρίφθηκαν στην περιφέρεια Ροστόφ (νοτιοδυτικά), άλλα 17 πάνω από τα ύδατα της Μαύρης Θάλασσας και της Αζοφικής Θάλασσας, ακόμη οκτώ στην περιφέρεια Κρασνοντάρ και από ένα στις περιφέρειες Μπέλγκοροντ, Βορόνεζ και Σμολένσκ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT