«Ιστορική απόφαση» – Τι γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ για την απόσυρση Μπάιντεν

«Ιστορική απόφαση» – Τι γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ για την απόσυρση Μπάιντεν

Η πρώτη αποτίμηση κορυφαίων ΜΜΕ στα πρωτοσέλιδά τους

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για μια «ιστορική κίνηση» κάνουν λόγο κορυφαίες εφημερίδες στα πρωτοσέλιδα τους, σχολιάζοντας την απόφαση του Τζο Μπάιντεν να θέσει εαυτόν εκτός κούρσας για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές. 

Ο Guardian γράφει στον τίτλο του: «Ο Μπάιντεν εγκαταλείπει την κούρσα», ενώ επιλέγει στο πρωτοσέλιδο φωτογραφία του προέδρου που εμφανίζεται απογοητευμένος. 

Οι Financial Times γράφουν: «Ο Μπάιντεν αποσύρεται από την κούρσα για τον Λευκό Οίκο και στηρίζει τη Χάρις ως διάδοχό του». Η «ιστορική απόφαση» τοποθετεί τη Χάρις σε «αχαρτογράφητα νερά», γράφει η εφημερίδα, προσθέτοντας ότι ο Μπάιντεν «έγραψε Ιστορία», καθώς έγινε όχι μόνο ο γηραιότερος πρόεδρος αλλά και «ο πρώτος που παραιτείται οικειοθελώς μετά τον Λίντον Τζόνσον το 1968 και τον Τζορτζ Ουάσινγκτον το 1796».

Ο Independent σημείωνε στο πρωτοσέλιδό του: «Ο Μπάιντεν παραιτείται» πάνω από μια ολοσέλιδη φωτογραφία του προέδρου από τη στιγμή που αποβιβαζόταν από το Air Force One την περασμένη εβδομάδα. Η εφημερίδα κάνει λόγο «ανακοίνωση-σοκ μετά από εβδομάδες αντίστασης του Μπάιντεν στις εκκλήσεις να αποσυρθεί από την κούρσα για τον Λευκό Οίκο λόγω ανησυχιών για την υγεία του».

Το περιοδικό Time δημοσίευσε ηλεκτρονικά ένα πρωτοσέλιδο με τίτλο «Γιατί ο Τζο Μπάιντεν αποχώρησε». Στο πρωτοσέλιδο, σε κόκκινο φόντο, μια χαμογελαστή Κάμαλα Χάρις «εισέρχεται» στη σελίδα πίσω από έναν αποχωρούντα Μπάιντεν, του οποίου το μπροστινό μισό είναι κομμένο.

Από την πλευρά τους οι New York Times, σε κύριο άρθρο τους, τόνιζαν ότι ο Μπάιντεν έκανε αυτό που δεν θα έκανε ποτέ ο Ντόναλντ Τραμπ, δηλαδή να βάλει «το εθνικό συμφέρον πάνω από τη δική του υπερηφάνεια και φιλοδοξία».

Με πληροφορίες από Guardian

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT