Νέα Ζηλανδία: Παίκτης ριάλιτι σκότωσε και έφαγε προστατευόμενο πουλί

Νέα Ζηλανδία: Παίκτης ριάλιτι σκότωσε και έφαγε προστατευόμενο πουλί

Στη διάρκεια των γυρισμάτων της εκπομπής «Race to Survive»

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την είδηση ότι ένας διαγωνιζόμενος αμερικανικού ριάλιτι επιβίωσης σκότωσε και έφαγε ένα προστατευόμενο πουλί στα γυρίσματα της εκπομπής στη Νέα Ζηλανδία, μεταδίδουν τοπικά μέσα.

Οπως αναφέρει το BBC, πρόκειται για την εκπομπή «Race to Survive» της οποίας ο δεύτερος κύκλος πραγματοποιεί γυρίσματα στη Νέα Ζηλανδία.

Μετά την εν λόγω ενέργεια, οι διαγωνιζόμενοι που ενεπλάκησαν στον θάνατο του πτηνού αποκλείστηκαν από το παιχνίδι

Το πτηνό weka για το οποίο γίνεται λόγος είναι υπό εξαφάνιση σε πολλές περιοχές στη Νέα Ζηλανδία και ανήκει στα προστατευόμενα είδη.

Σύμφωνα με το Radio New Zealand, ο διαγωνιζόμενος που σκότωσε και έφαγε το πουλί γνώριζε ότι παραβίαζε τους κανονισμούς. Σε βίντεο, μάλιστα, φαίνεται να απολογείται για την ενέργειά του. 

Σημειώνεται ότι το αρμόδιο υπουργείο για την προστασία του περιβάλλοντος ενημερώθηκε από την εταιρεία παραγωγής του ριάλιτι, ενώ σε έρευνες που διεξήχθησαν επισημάνθηκε ότι παρά τις αντίξοες συνθήκες πείνας υπό τις οποίες ενδεχομένως να έδρασαν οι συμμετέχοντας, μια τέτοια πράξη δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. 

Με πληροφορίες από BBC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT