Δημοσκόπηση: 8 στους 10 Δημοκρατικούς «εγκρίνουν» την αποχώρηση του Μπάιντεν

Δημοσκόπηση: 8 στους 10 Δημοκρατικούς «εγκρίνουν» την αποχώρηση του Μπάιντεν

Τέσσερις στους δέκα εγγεγραμμένους Δημοκρατικούς δήλωσαν ότι η αποχώρηση του Μπάιντεν τους δίνει μεγαλύτερο κίνητρο να ψηφίσουν, ενώ το 79% εκτιμά ότι το κόμμα θα πρέπει να προτείνει την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις, ως αντικαταστάτρια, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα δημοσκόπηση του CBS News/YouGov έδειξε ότι το 83% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων των Δημοκρατικών που συμμετείχαν στην έρευνα ενέκριναν την αποχώρηση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν από την κούρσα, ενώ μόλις το 17% την αποδοκίμασε.

Τέσσερις στους δέκα εγγεγραμμένους Δημοκρατικούς δήλωσαν ότι η αποχώρηση του Μπάιντεν τους δίνει μεγαλύτερο κίνητρο να ψηφίσουν, ενώ το 79% εκτιμά ότι το κόμμα θα πρέπει να προτείνει την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις, ως αντικαταστάτρια, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.

Το 45% «βλέπει» καλύτερες εκλογικές προοπτικές

Το 45% των ερωτηθέντων εκτιμούν ότι οι πιθανότητες του κόμματος να νικήσει τον Ντόναλντ Τραμπ, τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων, τον Νοέμβριο έχουν αυξηθεί μετά την ανακοίνωση του Μπάιντεν, έναντι ποσοστού 10% των ερωτηθέντων που υποστηρίζουν ότι οι εκλογικές προοπτικές έχουν χειροτερέψει για τους Δημοκρατικούς.

Το 28% τέλος, εκτιμά ότι εξαρτάται από το ποιος θα είναι ο υποψήφιος και το 17% θεωρεί ότι η αλλαγή υποψηφίου δεν θα κάνει διαφορά.

Οι ψηφοφόροι των Δημοκρατικών εκφράζουν εδώ και καιρό αμφιβολίες ως προς την υποψηφιότητα Μπάιντεν. Σε δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos που διεξήχθη τον Ιανουάριο, ενώ οι διαδικασίες ανάδειξης του υποψηφίου του κόμματος ήταν ακόμη σε εξέλιξη, το 49% των Δημοκρατικών δήλωσαν ότι ο 81χρονος πρόεδρος δεν θα πρέπει να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα το 2024.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT