Πολωνός ΥΠΕΞ: Η Ε.Ε. να προετοιμαστεί για αλλαγές στις σχέσεις με τις ΗΠΑ…

Πολωνός ΥΠΕΞ: Η Ε.Ε. να προετοιμαστεί για αλλαγές στις σχέσεις με τις ΗΠΑ…

Ο Ράντεκ Σικόρσκι υποστηρίζει ότι η Ευρώπη θα πρέπει να προετοιμαστεί για αλλαγές στις διατλαντικές σχέσεις… όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα των αμερικανικών προεδρικών εκλογών

37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας, Ράντεκ Σικόρσκι, υποστηρίζει ότι η Ευρώπη δεν έχει πια «άλλη επιλογή» από το να προετοιμαστεί για αλλαγές στις διατλαντικές σχέσεις… όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα των αμερικανικών προεδρικών εκλογών τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Ο Ράντεκ Σικόρσκι εκτιμά, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο ίδιος σε σχόλιά του με αποδέκτη το Politico, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παραμείνουν «στρατηγικός εταίρος» για την Ευρωπαϊκή Eνωση ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των επερχόμενων αμερικανικών προεδρικών εκλογών, είτε δηλαδή κερδίσει η πλευρά του Ντόναλντ Τραμπ είτε η πλευρά των Δημοκρατικών. 

Ωστόσο, οι ευρωπαϊκές χώρες δεν έχουν «άλλη επιλογή» από το να αναλάβουν μεγαλύτερη ευθύνη για τη συλλογική τους άμυνα καθώς η Ουάσιγκτον θα συνεχίσει να «παρακολουθεί στενά την Ασία», αναφέρει ο Πολωνός ΥΠΕΞ. 

Με πληροφορίες από Politico

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT