Φάλαινα αναποδογυρίζει σκάφος (βίντεο)

Φάλαινα αναποδογυρίζει σκάφος (βίντεο)

Σε αντίθεση με τις εικασίες στα social media πως επρόκειτο για επίθεση ενός προφανώς εκνευρισμένου κήτους, οι θαλάσσιοι βιολόγοι ερμηνεύουν την εμφάνισή της διαφορετικά

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ξαφνική εμφάνιση μιας μεγάπτερης φάλαινας, ανοιχτά του Νιου Χαμσάιρ, προκάλεσε την ανατροπή σκάφους και την εκτόξευση των δύο επιβατών του στο νερό του ωκεανού. 

Βίντεο από το συμβάν καταγράφει τη μεγάπτερη να υψώνεται ξαφνικά από το νερό, πέφτοντας πάνω στο επτά μέτρων σκάφος και αναποδογυρίζοντάς το.

Το βίντεο κατέγραψε ο Κόλιν Γιάνγκερ που βρισκόταν σε παρακείμενο σκάφος, οι επιβάτες του οποίου ανέσυραν σώους τους δύο ναυαγούς από το νερό

Σύμφωνα με την αμερικανική ακτοφυλακή, κανείς δεν τραυματίστηκε στο περιστατικό, το οποίο αναφέρθηκε στο Center of Coastal Studies Marine Animal Hotline και στην Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA) που μελετούν (μεταξύ άλλων) και τη συμπεριφορά των τεράστιων θαλάσσιων θηλαστικών. 

Σε αντίθεση με τις εικασίες στα social media πως επρόκειτο για επίθεση ενός προφανώς εκνευρισμένου κήτους, οι θαλάσσιοι βιολόγοι ερμηνεύουν την εμφάνισή της διαφορετικά. 

«Αυτό που βλέπω είναι μια μεγάπτερη που προσπαθεί να πιάσει τα δολώματα», εξηγεί ο Αντριου Τράιτς, διευθυντής της Μονάδας Ερευνας Θαλάσσιων Θηλαστικών του Πανεπιστημίου της Βρετανικής Κολομβίας. 

Σύμφωνα με τον Τράιτς, όπως φαίνεται στο βίντεο, η φάλαινα πήδηξε από το νερό με το στόμα ανοιχτό, κάτι που υποδεικνύει πως προφανώς ήθελε να τραφεί. 

«Επομένως, δεν υπήρξε επίθεση από τη μεγάπτερη. Επρόκειτο απλώς για ένα ατυχές συμβάν τόσο για τη φάλαινα όσο και για τους ψαράδες», σημείωσε, προσθέτοντας ότι η φάλαινα μπορεί να μην είχε καν αντιληφθεί ότι το σκάφος ήταν εκεί.

Πηγή: BBC/Business Insider

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT