ΗΠΑ: Καταγγελία Ρεπουμπλικανών κατά Χάρις για τα χρήματα της εκστρατείας της

ΗΠΑ: Καταγγελία Ρεπουμπλικανών κατά Χάρις για τα χρήματα της εκστρατείας της

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εκστρατεία του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου για την αμερικανική προεδρία Ντόναλντ Τραμπ υπέβαλε καταγγελία στην Ομοσπονδιακή Εκλογική Επιτροπή την Τρίτη, υποστηρίζοντας ότι η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις δεν μπορούσε νομικά να αναλάβει τα κεφάλαια που συγκεντρώθηκαν από την εκστρατεία επανεκλογής του προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Ο κ. Μπάιντεν, ο Δημοκρατικός πρόεδρος που βρισκόταν σε σκληρή μονομαχία με τον Τραμπ μέχρι την Κυριακή, υποστήριξε την Κ. Χάρις μόλις απέσυρε την υποψηφιότητά του για επανεκλογή.

Η Κάμαλα Χάρις πήρε γρήγορα τον έλεγχο των λογαριασμών της εκστρατείας Μπάιντεν και το βράδυ της Δευτέρας ολοκλήρωσε τη διαδικασία για την υποψηφιότητά της κερδίζοντας υποσχέσεις από την πλειοψηφία των αντιπροσώπων, που στο συνέδριο του κόμματος τον επόμενο μήνα θα καθορίσουν τον υποψήφιο.

Ο αγώνας για τους τραπεζικούς λογαριασμούς, οι οποίοι είχαν κατατεθειμένα περίπου 95 εκατ. δολάρια στα τέλη Ιουνίου, είναι μέρος μιας πολύπλευρης προσπάθειας των Ρεπουμπλικανών να εμποδίσουν την προσπάθεια της Χάρις να ηγηθεί του δημοκρατικού ψηφοδελτίου.

Η εκστρατεία Τραμπ υποστήριξε ότι η Χάρις εφάρμοσε μια «θρασύδειλη αρπαγή χρημάτων», σύμφωνα με την κατάθεση του Ντέιβιντ Γουόρινγκτον, του γενικού συμβούλου της εκστρατείας του τέως προέδρου. Στην κατάθεση, η οποία κοινοποιήθηκε στο Reuters, ο κ. Γουόρινγκτον είπε ότι η Χάρις πάει να διαπράξει αυτό που περιέγραψε ως «τη μεγαλύτερη παραβίαση της χρηματοδότησης εκστρατείας στην αμερικανική Ιστορία».

Ο Σόραβ Γκος, δικηγόρος στο Campaign Legal Center, μια μη κομματική ομάδα παρακολούθησης, είπε ότι, επειδή η Χάρις ήταν ήδη μέλος της εκστρατείας «Μπάιντεν για πρόεδρος» ως αντιπρόεδρος, η αξίωσή της για τα χρήματα θα πρέπει να είναι ασφαλής.

Σε κάθε περίπτωση, οι ρυθμιστικές αρχές των εκλογών είναι απίθανο να επιλύσουν το ζήτημα πριν από τις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT