Παγωμένο ρύζι: Το γλύκισμα-απάντηση των Κινέζων στον καύσωνα

Παγωμένο ρύζι: Το γλύκισμα-απάντηση των Κινέζων στον καύσωνα

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη δική τους απάντηση δίνουν οι κάτοικοι της ανατολικής Κίνας στις ανερχόμενες θερμοκρασίες. Ενώ οι άνθρωποι στην υπόλοιπη χώρα εξακολουθούν να απολαμβάνουν ζεστό ρύζι στον ατμό, το παγωμένο ρύζι από την περιοχή Τσάνγκλε στη Φουζού, πρωτεύουσα της επαρχίας Φουτζιάν της ανατολικής Κίνας, έχει προσελκύσει πολλούς επισκέπτες με τη μοναδική αναζωογονητική γεύση του.

Με τον ερχομό του καύσωνα, αυτό το ανακουφιστικό γλύκισμα που έχει τις ρίζες του στην περιοχή Τσάνγκλε έχει κερδίσει όχι μόνο δημοτικότητα εντός Κίνας, αλλά έχει εξαπλωθεί και στο εξωτερικό, και έγινε η νέα αγαπημένη καλοκαιρινή λιχουδιά.

Πρόκειται για γλυκό επιδόρπιο με φρούτα που σερβίρεται κρύο και έχει βάση του – τι άλλο – το κεντρικό συστατικό της κινεζικής κουζίνας, το ρύζι.

Στη νυχτερινή αγορά Κούιτσιαο της περιοχής Τσάνγκλε, το εστιατόριο παγωμένου ρυζιού Liangliang είναι πάντα γεμάτο κάθε μέρα. Εδώ, το παγωμένο επιδόρπιο, με το γλυκό κολλώδες ρύζι του, το καθαρό ζαχαρόνερο, τον δροσιστικό θρυμματισμένο πάγο, τα γλυκά φρούτα και τα τραγανά φιστίκια, έχει κερδίσει ομόφωνη αποδοχή από τους πελάτες.

«Από την άφιξη του καλοκαιριού, πολλοί ντόπιοι και τουρίστες έρχονται για να φάνε παγωμένο ρύζι και υπάρχουν πολλές παραγγελίες σε πακέτο. Μπορούμε να πουλάμε περισσότερα από 1.000 μπολ παγωμένο ρύζι κάθε μέρα», είπε ο υπεύθυνος του εστιατορίου.

Με το άνοιγμα της γραμμής 6 του μετρό της Φουζού, η δημοτικότητα του παγωμένου ρυζιού του Τσάνγκλε έχει αυξηθεί περαιτέρω, και έγινε διάσημο μέσω διαδικτύου αποκομίζοντας μεγάλη δημοτικότητα στη νυχτερινή κίνηση της πόλης, καθώς έγινε και ευκολότερη η πρόσβαση στην περιοχή.

Ο υπεύθυνος του εστιατορίου παγωμένου ρυζιού Liangliang είπε ότι έχουν συμβουλευτεί ειδικά τους ηλικιωμένους στην ύπαιθρο για τις δεξιότητες μαγειρικής προκειμένου να εξασφαλίσουν ότι κάθε μπουκιά παγωμένου ρυζιού είναι τραγανή και γεμάτη γλυκύτητα.

Παραλλαγή

Με το κοινό να ζητά ολοένα και νεότερες γεύσεις, το παγωμένο επιδόρπιο που παρασκευάζεται από πάστα τάρο και σάγκο αντί για ρύζι έχει γίνει επίσης ανερχόμενη τάση, που προτιμάται από τους νέους. Και το παγωμένο νερό, ως μέρος της αποκλειστικής μυστικής συνταγής κάθε εστιατορίου παγωμένου ρυζιού, είναι απαραίτητο συστατικό.

Η περιοχή Τσάνγκλε δεν είναι μόνο ένας εγχώριος τουριστικός προορισμός, αλλά και πατρίδα πολλών Κινέζων στο εξωτερικό. Το παγωμένο ρύζι όχι μόνο κάνει τους περιηγητές του εσωτερικού κινεζικού τουρισμού να το λαχταρούν, αλλά έχει μεταφερθεί και στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ισπανία και άλλες χώρες.

Το παγωμένο ρύζι, με την αναζωογονητική γεύση του και τη βαθιά πολιτιστική του κληρονομιά, όχι μόνο έχει πυροδοτήσει μια τρέλα που διώχνει τη ζέστη το καλοκαίρι στην Κίνα, αλλά ανέδειξε επίσης τη γοητεία της κινεζικής κουζίνας διεθνώς.

Πηγή: Sino-Hellenic Information Post

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT