Χάος στο αεροδρόμιο της Κολωνίας: Καθιστική διαμαρτυρία ακτιβιστών – Καθηλώθηκαν όλες οι πτήσεις

Χάος στο αεροδρόμιο της Κολωνίας: Καθιστική διαμαρτυρία ακτιβιστών – Καθηλώθηκαν όλες οι πτήσεις

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καθηλώθηκαν όλες οι πτήσεις σε ένα από τα μεγαλύτερα αεροδρόμια της Γερμανίας λόγω κινητοποίησης περιβαλλοντικής οργάνωσης.  

Συγκεκριμένα, πέντε μέλη της οργάνωσης Last Generation έκαναν καθιστική διαμαρτυρία στην πίστα του αεροδρομίου της Κολωνίας, κολλώντας τα χέρια τους στην άσφαλτο και μπλοκάροντας τις απογειώσεις και τις προσγειώσεις πτήσεων.

Τουλάχιστον τέσσερις πτήσεις που κατευθύνονταν στο αεροδρόμιο εξετράπησαν προς τα κοντινά αεροδρόμια του Ντίσελντορφ και του Ανοβέρου. Ενώ δεκάδες πτήσεις από το αεροδρόμιο της Κολωνίας ακυρώθηκαν ή θα πραγματοποιηθούν με καθυστέρηση.

Στόχος των ακτιβιστών, η επίτευξη από τη γερμανική κυβέρνηση διεθνούς συμφωνίας που θα τερματίζει τη χρήση πετρελαίου, φυσικού αερίου και άνθρακα έως το 2030. 

Σύμφωνα με την οργάνωση, «παρόμοιες ειρηνικές, πολιτικές διαμαρτυρίες σε αεροδρόμια» προγραμματίζονται για την Τετάρτη σε όλη την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική.

Το αεροδρόμιο Κολωνίας – Βόνης είναι το έκτο σε κίνηση στη Γερμανία, μετά από εκείνο του Αμβούργου, του Ντίσελντορφ, του Βερολίνου, του Μονάχου και της Φρανκφούρτης. 

Τον Μάιο, το αεροδρόμιο του Μονάχου «έκλεισε» για δύο ώρες μετά από ανάλογη διαμαρτυρία όπου ακτιβιστές έριξαν κόλλα στην πίστα και κάθισαν πάνω της. 

Οκτώ άνθρωποι συνελήφθησαν ενώ η κινητοποίηση προκάλεσε χάος στο αεροδρόμιο, με τους υπευθύνους να ακυρώνουν τουλάχιστον εξήντα πτήσεις. 

Πηγή: BBC

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT