Η Κίνα υπόσχεται συνέχιση της διαμεσολάβησης και ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανία

Η Κίνα υπόσχεται συνέχιση της διαμεσολάβησης και ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανία

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εν μέσω κατηγοριών της Δύσης για στήριξη της Ρωσίας, η Κίνα υποδέχθηκε για πρώτη φορά τον Ουκρανό υπουργό Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα και υποσχέθηκε ότι θα συνεχίσει να προσπαθεί για την επίτευξη ειρήνης στην Ουκρανία και να της παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια.

Τον Ντ. Κουλέμπα συνάντησε στην Γκουανγκτζού (Καντόνα) ο Κινέζος ομόλογός του Ουάνγκ Γι, ο οποίος προέβη σε θερμές σχετικά δηλώσεις τις οποίες μεταδίδουν τα κινεζικά κρατικά Μέσα Ενημέρωσης.

Ο κ. Ουάνγκ τόνισε στον κ. Κουλέμπα ότι η Κίνα θα συνεχίσει να ενισχύει την Ουκρανία με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Μάο Νινγκ μιλώντας για το περιεχόμενο της συνάντησης.

«Η Κίνα ανησυχεί για την ανθρωπιστική κατάσταση στην Ουκρανία και θα συνεχίσει να της παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια», δήλωσε ο Ουάνγκ Γι.

«Η Κίνα πιστεύει ότι η επίλυση όλων των συγκρούσεων θα πρέπει να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και η διευθέτηση όλων των διαφορών θα πρέπει πάντα να επιτυγχάνεται μέσω πολιτικών διαύλων», είπε ο κ. Ουάνγκ, που επισήμανε ότι η ουκρανική κρίση συνεχίζεται εδώ και τρία χρόνια και η σύγκρουση διαρκεί ακόμη, ενώ ο κίνδυνος εξάπλωσής της αυξάνεται. Σημείωσε ότι η Κίνα ήταν πάντα σταθερά προσηλωμένη στην προώθηση μιας πολιτικής διευθέτησης, προσφέροντας της υπηρεσίες της για διαμεσολάβηση.

Ο Ντ. Κουλέμπα είναι σε τετραήμερη επίσημη επίσκεψη στην Κίνα που θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή.

Πηγή: CGTN, TASS, Xinhua

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT