Βορειοκορεατικό μπαλόνι με απορρίμματα προσγειώθηκε στο προεδρικό συγκρότημα της Σεούλ

Βορειοκορεατικό μπαλόνι με απορρίμματα προσγειώθηκε στο προεδρικό συγκρότημα της Σεούλ

Τα απορρίμματα που έπεσαν στο κτιριακό συγκρότημα, στο κέντρο της Σεούλ, δεν περιείχαν επικίνδυνα υλικά και κανείς δεν τραυματίστηκε από την πτώση τους,

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον ένα μπαλόνι γεμάτο σκουπίδια από τη Βόρεια Κορέα προσγειώθηκε στο προεδρικό συγκρότημα της Νότιας Κορέας, εγείροντας τις ανησυχίες για την ασφάλεια ακόμη και κομβικών εγκαταστάσεων. 

Τα απορρίμματα που έπεσαν στο κτιριακό συγκρότημα, στο κέντρο της Σεούλ, δεν περιείχαν επικίνδυνα υλικά και κανείς δεν τραυματίστηκε από την πτώση τους, γνωστοποίησαν οι νοτιοκορεατικές αρχές. 

Παρότι η Βόρεια Κορέα πιστεύεται πως δεν διαθέτει εξελιγμένη τεχνολογία για να κατευθύνει αερόστατα σε συγκεκριμένους στόχους, ορισμένοι ειδικοί υποστηρίζουν πως, καθώς στο μέλλον δεν αποκλείεται να φέρουν επικίνδυνο περιεχόμενο, η Σεούλ πρέπει να καταρρίπτει τα βορειοκορεατικά αερόστατα για λόγους προστασίας. 

Ο «πόλεμος των μπαλονιών» μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας έχει ενταθεί τους τελευταίους μήνες, με τον βόρειο γείτονα να εκτοξεύουν μπαλόνια με απορρίμματα στον Νότο και ακτιβιστές από τον Νότο να στέλνουν απαντούν με προπαγανδιστικό υλικό κατά της Πιονγιάνγκ στην άλλη πλευρά των βαριά στρατιωτικοποιημένων συνόρων. 

Η εκατέρωθεν εκστρατεία με τα μπαλόνια είναι συνήθης πρακτική που μετρά πολλά χρόνια και δυσχεραίνει περαιτέρω από καιρού εις καιρόν τις διμερείς σχέσεις. 

Πηγή: Associated Press

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT