Ξεβράστηκε ακρωτηριασμένο μέλος σέρφερ μετά από επίθεση καρχαρία – Αγώνας δρόμου για τη διάσωσή του

Ξεβράστηκε ακρωτηριασμένο μέλος σέρφερ μετά από επίθεση καρχαρία – Αγώνας δρόμου για τη διάσωσή του

Οι γιατροί έδωσαν τα εύσημα στον αστυνομικό για τα αστραπιαία αντανακλαστικά του που έσωσαν τη ζωή του τραυματία έως ότου καταφθάσουν οι τραυματιοφορείς. «Χρησιμοποίησε το λουρί του σκύλου του ως επίδεσμο»

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε παραλία της Αυστραλίας ξεβράστηκε το ακρωτηριασμένο κάτω άκρο ενός σέρφερ, μετά από επίθεση καρχαρία, με τους γιατρούς να κάνουν αγώνα δρόμου για τη διάσωσή του – και πιθανώς την αποκατάσταση του ποδιού του.

Ο 23χρονος Κάι Μακένζι έκανε σερφ κοντά στο Port Macquarie της Νέας Νότιας Ουαλίας χθες, Τρίτη, όταν ένας λευκός καρχαρίας τριών μέτρων του επιτέθηκε

Κατόρθωσε να αξιοποιήσει τα κύματα για να φτάσει στην ακτή, όπου ένας αστυνομικός εκτός υπηρεσίας χρησιμοποίησε έναν αυτοσχέδιο επίδεσμο για να σταματήσει την ακατάσχετη αιμορραγία του, σύμφωνα με τις Αρχές.

Λίγο αργότερα, το ακρωτηριασμένο πόδι του 23χρονου ξεβράστηκε στην άμμο, με τους ντόπιους να το βάζουν σε πάγο και να το μεταφέρουν στο νοσοκομείο, όπου μια ομάδα χειρουργών αξιολογεί τις επιλογές, αν είναι εφικτή ή όχι η επαναγγείωση – συγκόλληση. 

Ο 23χρονος νοσηλεύεται σε σοβαρή, πλην σταθερή, κατάσταση

Οι γιατροί έδωσαν τα εύσημα στον αστυνομικό για τα αστραπιαία αντανακλαστικά του που έσωσαν τη ζωή του τραυματία έως ότου καταφθάσουν οι τραυματιοφορείς. 

«Χρησιμοποίησε το λουρί του σκύλου του ως αιμοστατικό επίδεσμο… και ουσιαστικά του έσωσε τη ζωή μέχρι να φτάσουν εκεί οι νοσοκόμοι», δήλωσε η Κίραν Μόουμπρεϊ της Υπηρεσίας Αμεσης Βοήθειας. 

Η ίδια περιέγραψε τον Μακένζι ως «ήρεμο που ήταν σε θέση να μιλήσει» μετά την επίθεση. «Είναι πραγματικά ένας γενναίος και δυνατός νέος». 

Ο 23χρονος αρχικά διακομίστηκε σε τοπικό νοσοκομείο και στη συνέχεια στο Τζον Χάντερ, ένα κέντρο μείζονος τραύματος στο Νιουκάστλ, όπου έχει μεταφερθεί και το κάτω άκρο του. 

Μέσω διαδικτυακής έκκλησης στο GoFundMe έχουν συγκεντρωθεί έως τώρα πάνω από 100.000 δολάρια Αυστραλίας για τα έξοδα ιατρικής περίθαλψης και αποκατάστασης. 

Παρότι μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες, η Αυστραλία είναι η δεύτερη χώρα παγκοσμίως με τις περισσότερες επιθέσεις καρχαριών, οι θανατηφόρες επιθέσεις παραμένουν σχετικά σπάνιες.

Πηγή: BBC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT