Politico: Η στροφή του Τραμπ στα κρυπτονομίσματα ανησυχεί την Ευρώπη

Politico: Η στροφή του Τραμπ στα κρυπτονομίσματα ανησυχεί την Ευρώπη

Την Πέμπτη, κορυφαίοι υποστηρικτές της τεχνολογίας των κρυπτονομισμάτων αναμένεται να βρεθούν στο Νάσβιλ για ένα τριήμερο συνέδριο στο οποίο έχει προγραμματιστεί να εμφανιστεί και ο Τραμπ

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ευρώπη ετοιμάζεται για μια άνευ προηγουμένου στήριξη του πρώην Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ στα κρυπτονομίσματα, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Politico, κάνοντας λόγο για μια από τις πιο επίφοβες τεχνολογίες στους κύκλους χάραξης πολιτικής των Βρυξελλών.

Την Πέμπτη, κορυφαίοι υποστηρικτές της τεχνολογίας των κρυπτονομισμάτων αναμένεται να βρεθούν στο Νάσβιλ για ένα τριήμερο συνέδριο στο οποίο έχει προγραμματιστεί να εμφανιστεί και ο Τραμπ. Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος εκτιμάται ότι θα υποσχεθεί σειρά ευνοϊκών μέτρων για τον οικονομικό αυτό κλάδο αν εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ στις επερχόμενες εκλογές. 

Δεν είναι σαφές τι ακριβώς θα υποσχεθεί βέβαια. Ο ίδιος ο Τραμπ έχει ασχοληθεί ελάχιστα με τα κρυπτονομίσματα και μάλιστα είχε μια αρνητική στάση απέναντί τους όσο βρισκόταν στην εξουσία. Ωστόσο, οι πιο φιλικές δηλώσεις του τους τελευταίους μήνες για την εν λόγω τεχνολογία και η επιλογή του Τζέι Ντι Βανς για την αντιπροεδρία, ενός φιλικού υποψήφιου προς τα κρυπτονομίσματα, αλλάζουν τα δεδομένα. Στο πλαίσιο αυτό, ό,τι και να παρουσιάσει ο Τραμπ στο Νάσβιλ «θα προκαλέσει νευρικό κλονισμό στις Βρυξέλλες και τη Φρανκφούρτη», σχολιάζει το Politico. 

Εδώ και χρόνια, η ελίτ της Ευρωπαϊκής Ενωσης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τα κρυπτονομίσματα, τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία που αποθηκεύονται σε ένα είδος κοινής βάσης δεδομένων, γνωστής ως blockchain. Η εν λόγω τεχνολογία επιτρέπει τις ελεύθερες συναλλαγές μεταξύ των χρηστών χωρίς τη μεσολάβηση χρηματοπιστωτικών αρχών, όπως οι τράπεζες.

Ο κύριος φόβος των υπεύθυνων χάραξης πολιτικής στην Ευρώπη είναι ότι τα κρυπτονομίσματα θα μπορούσαν, αν υιοθετηθούν ευρέως, να υπονομεύσουν συνολικά την ικανότητa άσκησης νομισματικής και οικονομικής πολιτικής. Η ανησυχία επικεντρώνεται κατά βάση στα λεγόμενα stablecoins, που αποτελούν κρυπτονομίσματα συνδεδεμένα με την αξία επίσημων νομισμάτων όπως το δολάριο και το ευρώ. 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT