Ιαπωνία: Αλυσίδα σούπερ μάρκετ επιβάλλει μέσω τεχνητής νοημοσύνης μόνιμο χαμόγελο στους υπαλλήλους

Ιαπωνία: Αλυσίδα σούπερ μάρκετ επιβάλλει μέσω τεχνητής νοημοσύνης μόνιμο χαμόγελο στους υπαλλήλους

Η Aeon έχει εφαρμόζει ένα νέο σύστημα που αξιολογεί και επιδιώκει να «τυποποιήσει» πώς χαμογελά το προσωπικό της

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η μεγάλη ιαπωνική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Aeon έχει εφαρμόζει ένα νέο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που αξιολογεί και επιδιώκει να «τυποποιήσει» τα χαμόγελα των εργαζομένων της.

Την 1η Ιουλίου, η εταιρεία ανακοίνωσε την υιοθέτηση ενός «συστήματος AI αξιολόγησης χαμόγελου» –με το όνομα «Mr Smile»– σε 240 καταστήματα σε όλη την Ιαπωνία, καθιστώντας την Aeon την πρώτη εταιρεία που χρησιμοποιεί τέτοια τεχνολογία.

Το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης αναπτύχθηκε από την ιαπωνική εταιρεία InstaVR, και ο Mr Smile φέρεται να αξιολογεί με ακρίβεια τη συμπεριφορά των εργαζομένων λαμβάνοντας υπόψη τη συνολική στάση τους με βάση περισσότερους από 450 παράγοντες, όπως ο χαιρετισμός, οι εκφράσεις του προσώπου, η ένταση της φωνής και ο τόνος.

Η Aeon λέει ότι στόχος της είναι να «τυποποιήσει τα χαμόγελα των μελών του προσωπικού και να ικανοποιήσει τους πελάτες στο μέγιστο».

Σαν παιχνίδι

Ο Mr Smile ενσωματώνει στοιχεία που μοιάζουν με παιχνίδι για να ενθαρρύνει το προσωπικό να βελτιώσει τις βαθμολογίες του και, κατά συνέπεια, τη «στάση εξυπηρέτησης» στο μέγιστο.

Η Aeon λέει ότι πραγματοποίησε μια επιτυχημένη δοκιμή του λογισμικού τεχνητής νοημοσύνης σε οκτώ από τα καταστήματά της με περίπου 3.400 υπαλλήλους και η «στάση εξυπηρέτησης» λέγεται ότι βελτιώθηκε κατά 1,6 φορές σε διάστημα τριών μηνών πριν από την πρόσφατη διάθεση της Aeon σε όλα της τα καταστήματά της.

Πηγή: South China Morning Post

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT