Τουρκία: Προσαγωγή 72 ατόμων για σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος

Τουρκία: Προσαγωγή 72 ατόμων για σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος

Οι τουρκικές αρχές έχουν προσαγάγει τουλάχιστον 72 άτομα που φέρονται να συνδέονται με τις δραστηριότητες του ISIS

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι τουρκικές αρχές έχουν προσαγάγει τουλάχιστον 72 άτομα που φέρονται να συνδέονται με τις δραστηριότητες του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) στην Τουρκία, σύμφωνα με δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού σήμερα, Πέμπτη, το πρωί.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Αλί Γερλίκαγια, σε δήλωσή του στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανέφερε ότι, υπό τον συντονισμό της της διεύθυνσης πληροφοριών ασφαλείας και της αντιτρομοκρατικής, οι επαρχιακές αστυνομικές διευθύνσεις σε Αγκυρα, Αδανα, Αττάλεια, Τσορούμ, Ελάζιγκ, Γκαζιαντέπ, Χατάι, Κωνσταντινούπολη, Κιρίκαλε, Κιλίς, Μερσίνα, Σανλιούρφα και Τραπεζούντα έχουν προσαγάγει 72 υπόπτους, στο πλαίσιο της επιχείρησης Gürz-1, που πραγματοποιήθηκε κατά του ISIS σε αυτές τις 13 επαρχίες της Τουρκίας.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ως αποτέλεσμα των επιχειρήσεων κατασχέθηκε μεγάλη ποσότητα συναλλάγματος, τουρκικές λίρες και μεγάλος αριθμός ψηφιακού υλικού, ενώ συνεχάρη τις αστυνομικές δυνάμεις που πραγματοποίησαν τις επιχειρήσεις.

Ο υπουργός είπε ότι «δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν από τους τρομοκράτες να μας βλάψει. Εχουμε μόνο έναν στόχο: να πολεμήσουμε χωρίς δισταγμό, με τις προσευχές και την υποστήριξή σας, μέχρι να εξουδετερωθεί ο τελευταίος τρομοκράτης».

Οι τουρκικές αρχές προβαίνουν κατά καιρούς σε αντίστοιχες επιχειρήσεις-σκούπα κατά υπόπτων για διασυνδέσεις με τον ακραίο ισλαμισμό, ο οποίος είναι ενεργός στην Τουρκία και θεωρείται ότι βρίσκεται πίσω από αρκετά τρομοκρατικά χτυπήματα, τόσο στην Κωνσταντινούπολη όσο και σε άλλες επαρχίες της τουρκικής επικράτειας.

Πηγή: Reuters, NTV Haber

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT