Γερμανία: Ακτιβιστές για το κλίμα «μπλόκαραν» και το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης

Γερμανία: Ακτιβιστές για το κλίμα «μπλόκαραν» και το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης

Πρόκειται για το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της Γερμανίας - «Το πετρέλαιο σκοτώνει», έγραφε το πανό της ομάδας που οργάνωσε τον ακτιβισμό

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, το πιο πολυσύχναστο της Γερμανίας, προχώρησε σε προσωρινή αναστολή των πτήσεων μετά από διαδήλωση ακτιβιστών για το κλίμα κοντά στους διαδρόμους του αεροδρομίου.

Οπως μεταδίδει ο Guardian, το αεροδρόμιο ανάρτησε νωρίτερα στο Χ ότι «οι επιβάτες καλούνται να μη μεταβούν στο αεροδρόμιο προς το παρόν», συμβουλεύοντας τους ταξιδιώτες να ελέγξουν σε τι κατάσταση βρίσκεται η πτήση τους. Το tweet διαγράφηκε αργότερα και μια μεταγενέστερη ενημέρωση ανέφερε ότι «οι λειτουργίες επανέρχονται σταδιακά».

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο: «Κάνουμε τα πάντα για να απομακρύνουμε τους ακτιβιστές από τον αεροδιάδρομο».

Σύμφωνα με την ομάδα ακτιβιστών για το κλίμα Letzte Generation («Τελευταία Γενιά»), έξι από τα μέλη της διάνοιξαν τον συρμάτινο φράχτη του αεροδρομίου, προτού φτάσουν «με τα πόδια, με ποδήλατα και σκέιτμπορντ σε διάφορα σημεία γύρω από τους διαδρόμους».

Μια φωτογραφία που κυκλοφόρησε από την εν λόγω οργάνωση απεικόνιζε έναν διαδηλωτή να κάθεται στην άσφαλτο κρατώντας ένα πανό με το σύνθημα «το πετρέλαιο σκοτώνει».

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Τετάρτη, το αεροδρόμιο της Κολωνίας – Βόννης, το έκτο μεγαλύτερο της χώρας, ανέστειλε τις πτήσεις για αρκετές ώρες λόγω παρέμβασης ακτιβιστών, ενώ παρόμοιες ενέργειες σε άλλα ευρωπαϊκά αεροδρόμια έχουν αποτραπεί από τις Αρχές.

Με πληροφορίες από Guardian, Reuters και AFP

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT