ΗΠΑ: Ετοιμος να ανακοινώσει ότι στηρίζει την Κάμαλα Χάρις ο Ομπάμα

ΗΠΑ: Ετοιμος να ανακοινώσει ότι στηρίζει την Κάμαλα Χάρις ο Ομπάμα

Ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ετοιμάζεται, σύμφωνα με όσα αναφέρουν αμερικανικά ΜΜΕ, να ανακοινώσει τη στήριξή του στην προεδρική υποψηφιότητα της Κάμαλα Χάρις

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Δημοκρατικός πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα σχεδιάζει να εκφράσει σύντομα τη στήριξή του στην Κάμαλα Χάρις για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών, μετέδωσε σήμερα το αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο NBC.

Ο Ομπάμα σε ιδιωτικές συνομιλίες έχει εκφράσει την πλήρη στήριξή του στην υποψηφιότητα της Χάρις και βρίσκεται σε τακτική επαφή μαζί της, αναφέρει το NBC, επικαλούμενο άτομα με γνώση των σχετικών συζητήσεων.

Ομπάμα και Χάρις είναι πιθανό να εμφανιστούν μάλιστα μαζί και στο πλαίσιο προεκλογικών εκδηλώσεων το προσεχές διάστημα.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Κυριακή, όταν ανακοίνωσε ο Μπάιντεν ότι αποσύρεται από την κούρσα για την προεδρία, ο Ομπάμα εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία έπλεκε το εγκώμιο του απερχόμενου προέδρου χωρίς όμως να στηρίζει ανοιχτά την υποψηφιότητα της Κάμαλα Χάρις.

Εκτοτε, δεκάδες κορυφαία στελέχη του Δημοκρατικού κόμματος, μεταξύ αυτών και η πρώην πρόεδρος της Βουλής Νάνσι Πελόζι, έχουν πάρει θέση ανοιχτά στο πλευρό της 59χρονης Χάρις.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT