Μαρόκο: Δεκάδες νεκροί λόγω καύσωνα

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περισσότεροι από 20 άνθρωποι άφησαν την τελευταία τους πνοή μέσα σε συνθήκες καύσωνα μέσα σε 24 ώρες στο Μπένι Μέλαλ, μια πόλη στο κέντρο του Μαρόκου το οποίο διανύει πια τον έκτο χρόνο ξηρασίας.

Η Γενική Διεύθυνση Μετεωρολογίας (DGM) είχε ανακοινώσει την έλευση ενός ισχυρού κύματος ζέστης σε πολλές περιοχές, με θερμοκρασίες που μπορεί να έφθαναν ακόμη και τους 48 βαθμούς Κελσίου.

«Οι νεκροί είναι στην πλειονότητά τους άτομα που υπέφεραν από χρόνιες ασθένειες και ηλικιωμένοι», σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση.

Το Μαρόκο κατέγραψε ρεκόρ ζέστης τον φετινό χειμώνα, με τον Ιανουάριο να είναι ο πιο ζεστός που έχει καταγραφεί μετά το 1940 και το θερμόμετρο να δείχνει σχεδόν 37 βαθμούς Κελσίου.

Η άνοδος της θερμοκρασίας εξατμίζει όμως παράλληλα και τα αποθέματα νερού στα φράγματα, ενώ το εθνικό ρεκόρ μεγαλύτερης θερμοκρασίας καταγράφηκε στο Μαρόκο τον Αύγουστο του 2023 στο Αγκαντίρ (νότια) με 50,4 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT