Βιετνάμ: Σαρωτική κακοκαιρία με 10 νεκρούς και εννέα αγνοούμενους

Βιετνάμ: Σαρωτική κακοκαιρία με 10 νεκρούς και εννέα αγνοούμενους

Πλημμύρες και κατολισθήσεις που προκλήθηκαν από την τροπική καταιγίδα Prapiroon σκότωσαν τουλάχιστον 10 ανθρώπους

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πλημμύρες και κατολισθήσεις που προκλήθηκαν από την τροπική καταιγίδα Prapiroon σκότωσαν τουλάχιστον 10 ανθρώπους και άφησαν εννέα αγνοούμενους αυτή την εβδομάδα στο βόρειο Βιετνάμ, ανακοίνωσε την Παρασκευή η κυβερνητική υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών.

Η καταιγίδα που έφτασε στην ξηρά στο Κουάνγκ Νινχ την Τρίτη έφερε καταρρακτώδεις βροχές στο μεγαλύτερο μέρος του βορρά της χώρας τις τελευταίες ημέρες, με βροχοπτώσεις που ξεπερνούν τα 300 χιλιοστά σε αρκετές περιοχές, σύμφωνα με την υπηρεσία.

Οι θάνατοι περιλαμβάνουν επτά νεκρούς στην επαρχία Σον Λα, δύο στην επαρχία Ντιέν Μπιέν και έναν στην πρωτεύουσα Ανόι, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Βιετνάμ: Σαρωτική κακοκαιρία με 10 νεκρούς και εννέα αγνοούμενους-1

Φωτογραφίες στα κρατικά μέσα ενημέρωσης έδειξαν ότι τα νερά των πλημμυρών είχαν ανέβει στις στέγες εκατοντάδων σπιτιών στην επαρχία Ντιέν Μπιέν Μπιέν και έπληξαν ή έθαψαν δρόμους στην περιοχή.

Οι πλημμύρες και οι κατολισθήσεις έχουν επίσης κατακλύσει σχεδόν 300.000 στρέμματα ρυζιού και άλλες καλλιέργειες και σκότωσαν σχεδόν 20.000 βοοειδή και πουλερικά, ανέφερε η υπηρεσία.

Οι βροχές έχουν υποχωρήσει στο βόρειο Βιετνάμ, σύμφωνα με την εθνική μετεωρολογική υπηρεσία, η οποία προβλέπει νέο κύμα καύσωνα στην περιοχή τις επόμενες ημέρες.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT