Στην Κοιλάδα του Θανάτου χωρίς… σαγιονάρες

Στην Κοιλάδα του Θανάτου χωρίς… σαγιονάρες

Ενας 42χρονος υπέστη εγκαύματα τρίτου βαθμού όταν αναγκάστηκε να περπατήσει στην καυτή άμμο ανυπόδητος, ενώ η θερμοκρασία αέρα είχε αγγίξει τους 50 βαθμούς Κελσίου

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εγκαύματα τρίτου βαθμού στις πατούσες του υπέστη ένας Βέλγος κατά την επίσκεψή του στην Κοιλάδα του Θανάτου, εν μέσω θερμοκρασιών που άγγιζαν τους 50 βαθμούς Κελσίου. 

Σύμφωνα με την Υπηρεσία του Εθνικού Πάρκου, ο 42χρονος αναγκάστηκε να περπατήσει στην καυτή άμμο ανυπόδητος, ενώ ασαφές παραμένει αν οι σαγιονάρες που φορούσε σε ένα από τα θερμότερα μέρη του πλανήτη χάθηκαν ή καταστράφηκαν. 

Η οικογένεια και άλλοι τουρίστες στο πάρκο κατάφεραν να μεταφέρουν στα χέρια τον άνδρα έως τον χώρο στάθμευσης, όπου οι αρμόδιοι έκριναν πως ήταν προτιμότερο να μεταφερθεί με αεροδιακομιδή σε νοσοκομείο, λόγω της σοβαρότητας των τραυμάτων και του πόνου που βίωνε. 

Λόγω των ακραίων συνθηκών καύσωνα, το ελικόπτερο δεν ήταν σε θέση να προσγειωθεί στο συγκεκριμένο σημείο του πάρκου, οπότε οι δασοφύλακες τον μετέφεραν με ασθενοφόρο σε μια ζώνη με μεγαλύτερο υψόμετρο, όπου η θερμοκρασία ήταν χαμηλότερη (42 βαθμοί Κελσίου). Από εκεί μεταφέρθηκε αεροπορικώς σε νοσοκομείο του Λας Βέγκας.

Στην άμμο, η θερμοκρασία του εδάφους είναι πολύ υψηλότερη από ό,τι στον αέρα. Για παράδειγμα, όταν η εξωτερική θερμοκρασία είναι στους 32 βαθμούς Κελσίου έξω, η θερμοκρασία της άμμου μπορεί να φτάσει τους 48 βαθμούς, υδράργυρος αρκετά υψηλός για να προκαλέσει εγκαύματα δευτέρου ή τρίτου βαθμού «μέσα σε λίγα λεπτά», σύμφωνα με την RWJBarnabas Health – ένα ακαδημαϊκό σύστημα υγειονομικής περίθαλψης στο Νιου Τζέρσεϊ.

Πηγή: Washington Post

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT