Πεκίνο: Οι ΥΠΕΞ Κίνας και ΗΠΑ θα συναντηθούν στο Λάος

Πεκίνο: Οι ΥΠΕΞ Κίνας και ΗΠΑ θα συναντηθούν στο Λάος

Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας ανακοίνωσε σήμερα, Παρασκευή, ότι επίκειται συνάντηση του Κινέζου υπουργού Γουάνγκ Γι με τον Αμερικανό ομόλογό του Αντονι Μπλίνκεν

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας ανακοίνωσε σήμερα, Παρασκευή, ότι επίκειται συνάντηση του Κινέζου υπουργού Γουάνγκ Γι με τον Αμερικανό ομόλογό του Αντονι Μπλίνκεν.

Η συνάντηση των ηγετών της κινεζικής και της αμερικανικής διπλωματίας πρόκειται να λάβει χώρα στο Λάος, πρόσθεσε σε ενημέρωσή του το κινεζικό υπουργείο.

Ο κ. Γουάνγκ βρίσκεται ήδη στο Λάος και είχε σήμερα συνάντηση με την Ιάπωνα ομόλογό του Γιόκο Καμικάουα, όπου τόνισε ότι, αν δεν υπάρξει βελτίωση στις σινο-ιαπωνικές σχέσεις, θα προκύψει επιδείνωση.

Ο Γουάνγκ Γι είπε ότι οι σχέσεις Κίνας – Ιαπωνίας βρίσκονται επί του παρόντος σε ένα κρίσιμο στάδιο υποχώρησης εάν δεν προχωρήσουν. Η πολιτική της Κίνας έναντι της Ιαπωνίας διατηρούσε πάντα σταθερότητα και συνέχεια. Ελπίζεται ότι η Ιαπωνία θα δημιουργήσει μια αντικειμενική και σωστή κατανόηση της Κίνας και θα ακολουθήσει μια θετική και ορθολογική πολιτική έναντι της Κίνας, πρόσθεσε.

Πεκίνο: Οι ΥΠΕΞ Κίνας και ΗΠΑ θα συναντηθούν στο Λάος-1

Οι δύο πλευρές θα πρέπει να συναντηθούν στα μισά του δρόμου, να διατηρήσουν την πολιτική βάση των διμερών σχέσεων, να ενισχύσουν την αμοιβαία επωφελή συνεργασία, να διαχειριστούν σωστά τις διαφορές και να εφαρμόσουν πραγματικά τη στρατηγική αμοιβαία επωφελή σχέση, συμπλήρωσε ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών.

Η κ. Καμικάουα είπε ότι η Ιαπωνία και η Κίνα επιβεβαίωσαν τη συνολική προώθηση στρατηγικών και αμοιβαία επωφελών σχέσεων και οι ανταλλαγές μεταξύ των δύο πλευρών έχουν αυξηθεί σε όλα τα επίπεδα. Η Ιαπωνία δεσμεύεται να εφαρμόσει τη σημαντική συναίνεση που επιτεύχθηκε από τους ηγέτες των δύο χωρών και να οικοδομήσει μια εποικοδομητική και σταθερή σχέση Ιαπωνίας – Κίνας, όπως είπε.

Τόνισε μάλιστα πως η θέση της Ιαπωνίας για μία ενιαία Κίνα (αναφερόμενη στην Ταϊβάν) δεν έχει αλλάξει καθόλου και πως η συνεργασία Ιαπωνίας – Κίνας είναι λίαν εκτεταμένη κι έχει τεράστιες δυνατότητες, αλλά υπάρχουν και άλυτα ζητήματα.

Πηγή: Reuters, Υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT