Γαλλία: Εκκενώθηκε προσωρινά αεροδρόμιο λόγω απειλής για βόμβα – Λήξη συναγερμού

Γαλλία: Εκκενώθηκε προσωρινά αεροδρόμιο λόγω απειλής για βόμβα – Λήξη συναγερμού

Οι υπεύθυνοι του αεροδρομίου καλούν τους επιβάτες να επικοινωνούν με την αεροπορική τους εταιρεία πριν από την πτήση τους

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκκενώθηκε προσωρινά, μετά από απειλή για βόμβα, αεροδρόμιο στα σύνορα Ελβετίας – Γαλλίας – Γερμανίας, λίγες ώρες μετά το «έμφραγμα» στα δρομολόγια που προκάλεσαν μαζικοί βανδαλισμοί στο γαλλικό σιδηροδρομικό δίκτυο.

Σύμφωνα με τη γαλλική αστυνομία, το αεροδρόμιο Basel-Mullhouse έκλεισε λόγω «συναγερμού για βόμβα». 

Δεν αποσαφηνίστηκε αν ο συναγερμός αφορούσε απειλή εντός του τερματικού σταθμού, σε αεροσκάφος ή στην περιοχή του αεροδρομίου.

Μέσω της ιστοσελίδας γνωστοποιείται πως το αεροδρόμιο λειτουργεί πλέον κανονικά και οι πτήσεις σταδιακά ομαλοποιούνται. 

Οι επιβάτες καλούνται να ενημερωθούν πριν ταξιδέψουν, καθώς σε αρκετές πτήσεις έχουν σημειωθεί καθυστερήσεις ή ακυρώσεις.

Υπενθυμίζεται πως, λίγες ώρες πριν από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, μεγάλη αναστάτωση έχουν προκαλέσει οι μαζικοί βανδαλισμοί στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Γαλλίας, με την κυβέρνηση διά στόματος και του πρωθυπουργού Γκαμπριέλ Ατάλ να κάνει λόγο για «συντονισμένο σαμποτάζ».

Προς το παρόν δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης για τις δολιοφθορές και οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ μεγάλο τμήμα του δικτύου έχει παραλύσει με αντίκτυπο και στην ευρύτερη αλυσίδα δρομολογίων και εκτός συνόρων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT