Φιλιππίνες: Ξεκίνησε διαρροή καυσίμου από το τάνκερ που βυθίστηκε

Φιλιππίνες: Ξεκίνησε διαρροή καυσίμου από το τάνκερ που βυθίστηκε

Δύτες διαπίστωσαν «ελάχιστη διαρροή» από τις βαλβίδες, διευκρίνισε εκπρόσωπος της ακτοφυλακής, προσθέτοντας ότι προς το παρόν η κατάσταση «δεν είναι ανησυχητική»

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέρος από το φορτίο των 1,4 εκατομμυρίων λίτρων βιομηχανικού καυσίμου που μετέφερε το δεξαμενόπλοιο που βυθίστηκε την Πέμπτη, άρχισε να διαρρέει στον κόλπο της Μανίλας, ανακοίνωσε το Σάββατο η ακτοφυλακή των Φιλιππίνων.

Δύτες που επιθεωρούν το κύτος του πλοίου διαπίστωσαν «ελάχιστη διαρροή» από τις βαλβίδες, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της ακτοφυλακής, υποναύαρχος Αρμάντο Μπαλίλο, προσθέτοντας ότι προς το παρόν η κατάσταση «δεν είναι ανησυχητική».

Νωρίτερα, η ακτοφυλακή ανέφερε ότι θέλει να αποτρέψει την «περιβαλλοντική καταστροφή», ανακτώντας, το συντομότερο δυνατό, το καύσιμο που μετέφερε το πλοίο, το οποίο βυθίστηκε σε βάθος 34 μέτρων, ανοιχτά της Μανίλας.

Ενα πλοίο, που έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει το ανακτηθέν πετρέλαιο, κατευθύνεται στο σημείο του ναυαγίου, διευκρίνισε ο Μπαλίλο.

Φιλιππίνες: Ξεκίνησε διαρροή καυσίμου από το τάνκερ που βυθίστηκε-1
EPA via ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συμπλήρωσε πως η εταιρεία που έχει αναλάβει την επιχείρηση αφαίρεσης του φορτίου και τη διοχέτευσή του σε άλλο σκάφος έχει λάβει οδηγία «να αρχίσει» εργασίες την Κυριακή, «αν είναι εφικτό».

Σύμφωνα με τις Αρχές, η επιχείρηση αυτή μπορεί να διαρκέσει επτά ημέρες. Το MT Terra Nova με σημαία Φιλιππίνων βυθίστηκε την Πέμπτη το πρωί εν μέσω ισχυρών βροχοπτώσεων, που ενισχύθηκαν από τον τυφώνα Γκέμι και τους μουσώνες, στην πρωτεύουσα των Φιλιππίνων και τις γειτονικές της περιοχές. Ενα μέλος του πληρώματός του έχασε τη ζωή του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT