Τουρκία: Το υπουργείο Αμυνας κατηγορεί την ελληνική ακτοφυλακή για περιστατικό με μετανάστες

Τουρκία: Το υπουργείο Αμυνας κατηγορεί την ελληνική ακτοφυλακή για περιστατικό με μετανάστες

Για περιστατικό με μετανάστες, που φέρεται να σημειώθηκε σε θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Σάμου, κάνει λόγο το υπουργείο Εθνικής Αμυνας της Τουρκίας

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για περιστατικό με μετανάστες, σε θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Σάμου, κατηγορεί την ελληνική ακτοφυλακή το υπουργείο Εθνικής Αμυνας της Τουρκίας.

Με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το υπουργείο Αμυνας της γειτονικής χώρας υποστηρίζει ότι στο πλαίσιο επιχείρησης, στην οποία συμμετείχε τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος, παρατηρήθηκε ότι σκάφος της ελληνικής ακτοφυλακής «άφησε βάρκα με παράτυπους μετανάστες σε θαλάσσια περιοχή δυτικά του Kuşadasi Kadinlar Denizi».

«Οι μετανάστες που δυσκολεύονταν στις θυελλώδεις καιρικές συνθήκες διασώθηκαν από σκάφος του Λιμενικού Σώματος που έφτασε στην περιοχή», υποστηρίζει το τουρκικό υπουργείο Εθνικής Αμυνας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Κατά τη διάρκεια της αναγνωριστικής επιχείρησης που διεξήχθη από το UAV της Διοίκησης Ναυτικών Δυνάμεων της Τουρκίας στις 24 Ιουλίου 2024, παρατηρήθηκε ότι ένα σκάφος της Ελληνικής Ακτοφυλακής άφησε ένα σκάφος που μετέφερε παράτυπους μετανάστες στην περιοχή δυτικά του Kuşadasi Kadinlar Denizi, βορειοανατολικά της νήσου Σάμου. Οι μετανάστες που δυσκολεύονταν στις θυελλώδεις καιρικές συνθήκες διασώθηκαν από σκάφος του Λιμενικού Σώματος που έφτασε στην περιοχή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT