Ο Τραμπ είπε σε χριστιανούς πως «δεν θα χρειαστεί να ξαναψηφίσουν»

Ο Τραμπ είπε σε χριστιανούς πως «δεν θα χρειαστεί να ξαναψηφίσουν»

Μιλώντας σε εκδήλωση με μέλη χριστιανικής οργάνωσης στη Φλόριντα, ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος ανέφερε μεταξύ άλλων πως «σε τέσσερα χρόνια δεν θα χρειαστεί να ψηφίσετε πάλι»

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ένα σχόλιο που προκάλεσε σχόλια και αντιδράσεις προχώρησε ο Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια εκδήλωσης με μέλη χριστιανικής οργάνωσης, στη Φλόριντα.

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ, είπε, απευθυνόμενος στο κοινό, πως εάν πάει να τον ψηφίσει τον Νοέμβριο, «σε τέσσερα χρόνια δεν θα χρειαστεί να ψηφίσετε πάλι. Θα το ‘χουμε φτιάξει τόσο καλά, δεν θα χρειαστεί να ξαναψηφίσετε».

«Χριστιανοί, πηγαίντε να ψηφίσετε, μόνο αυτή τη φορά. Δεν θα χρειαστεί να το κάνετε ποτέ ξανά. Τέσσερα χρόνια ακόμα, το ξέρετε, θα διορθωθεί, θα είναι εντάξει, δεν θα χρειαστεί να ξαναψηφίσετε πια, ωραίοι μου χριστιανοί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τραμπ.

«Σας αγαπάω χριστιανοί. Κι εγώ χριστιανός είμαι. Σας αγαπάω, πηγαίνετε, πρέπει να πάτε να ψηφίσετε. Σε τέσσερα χρόνια δεν θα χρειαστεί να ψηφίσετε πάλι, θα το’χουμε φτιάξει τόσο καλά που δεν θα χρειαστεί να ψηφίσετε πάλι», πρόσθεσε.

Οι δηλώσεις αυτές του πρώην προέδρου των ΗΠΑ πραγματοποιήθηκαν σε εκδήλωση της συντηρητικής οργάνωσης Turning Point Action, στο Γουέστ Παλμ Μπιτς. Μέχρι στιγμής, η ομάδα της προεκλογικής του εκστρατείας δεν έχει ανταποκριθεί σε αίτημα διευκρίνισης των σχολίων του. Σημειώνεται πως ο Τραμπ είχε λάβει μεγάλη στήριξη από τους ευαγγελιστές στις προηγούμενες δύο εκλογές.

Σε συνέντευξή του τον περασμένο Δεκέμβριο στο Fox News, ο Τραμπ είχε δηλώσει ότι αν κερδίσει τις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου θα φερθεί σαν δικτάτορας, αλλά μόνο «στην αρχή», για να κλείσει το νότιο σύνορο με το Μεξικό και να επεκτείνει την εξόρυξη πετρελαίου. Οι Δημοκρατικοί επωφελήθηκαν από το σχόλιό του εκείνο και έκτοτε ο Τραμπ λέει ότι επρόκειτο για αστείο.

Αν ο Τραμπ κερδίσει μια δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο μπορεί να παραμείνει μόνο άλλα τέσσερα χρόνια στην προεδρία. Οι Αμερικανοί πρόεδροι επιτρέπεται να μείνουν στην προεδρία μόνο για δύο θητείες -συναπτές ή όχι- με βάση το αμερικανικό Σύνταγμα.

Τον Μάιο, μιλώντας σε συγκέντρωση της National Rifle Association (της ισχυρότερης οργάνωσης που ασκεί πίεση για τα δικαιώματα κατοχής όπλων στις ΗΠΑ) ο Τραμπ είχε πει χαριτολογώντας ότι θα εκτίσει περισσότερες από δύο προεδρικές θητείες.

Είχε αναφερθεί στην προεδρία του Δημοκρατικού Φραγκλίνου Ρούσβελτ, του μοναδικού προέδρου που εξέτισε περισσότερες από δύο θητείες. Το όριο των δύο θητειών προστέθηκε στο Σύνταγμα των ΗΠΑ μετά το πέρας της προεδρίας Ρούσβελτ.

«Ξέρετε, ο FDR (ο Ρούσβελτ), 16 χρόνια, σχεδόν 16 χρόνια, έκανε τέσσερις θητείες. Δεν ξέρω, θα υπολογίσουμε τρεις θητείες ή δύο θητείες», είχε αναρωτηθεί ενώπιον του συγκεντρωμένου πλήθους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT