Υποσχέσεις Τραμπ για τα κρυπτονομίσματα: «Μην πουλήσετε τα bitcoin σας»

Υποσχέσεις Τραμπ για τα κρυπτονομίσματα: «Μην πουλήσετε τα bitcoin σας»

Ο πρώην πρόεδρος υπόσχεται να αναγορεύσει το ψηφιακό νόμισμα σε «σκληρό πυρήνα των εθνικών στρατηγικών αποθεμάτων», αν επανεκλεγεί

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ντόναλντ Τραμπ υποσχέθηκε πως εάν επανεκλεγεί για δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο, θα είναι πρόεδρος «υπέρ της καινοτομίας και υπέρ του bitcoin που χρειάζεται η Αμερική».

Μιλώντας από το Νάσβιλ, κατά τη διάρκεια συνεδρίου σχετικά με τα κρυπτονομίσματα, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών δήλωσε, μεταξύ άλλων, πως το bitcoin «αντιπροσωπεύει την ελευθερία, την κυριαρχία και την ανεξαρτησία έναντι του κρατικού καταναγκασμού και του ελέγχου της κυβέρνησης Μπάιντεν – Χάρις».

Οπως είπε, εάν επικρατήσει στις εκλογές του Νοεμβρίου, όχι μόνο θα «κρατήσει το 100%» των bitcoin που διακρατεί «η αμερικανική κυβέρνηση», αλλά θα αναγορεύσει το ψηφιακό νόμισμα σε «σκληρό πυρήνα των εθνικών στρατηγικών αποθεμάτων».

«Αυτή θα είναι η πολιτική της κυβέρνησής μου», διαβεβαίωσε, παροτρύνοντας τους Αμερικανούς κατόχους κρυπτονομισμάτων «να μην πουλήσουν ποτέ» τα bitcoin τους.

«Αν δεν υιοθετήσουμε τα κρυπτονομίσματα και την τεχνολογία του bitcoin, θα το κάνει η Κίνα», επανέλαβε. «Η μοίρα της Αμερικής είναι να ηγείται, να ξεπερνά τους αντιπάλους της και δεν θα εκχωρήσουμε τις βιομηχανίες μας σε κανέναν», πέταξε.

Αναγνώρισε, πάντως, πως για το mining και την «παραγωγή» bitcoin και αλυσίδων blockchains θα χρειαστούν «τεράστιες ποσότητες ηλεκτρισμού».

«Θα κατασκευάζουμε ηλεκτρικούς σταθμούς. Θα χρησιμοποιούμε ορυκτά καύσιμα, γιατί θα είμαστε υποχρεωμένοι. Θα χρησιμοποιούμε πυρηνική ενέργεια. Θα παράγουμε τόσο ηλεκτρισμό που θα πείτε ‘σας παρακαλούμε, κύριε πρόεδρε, όχι άλλο ηλεκτρισμό!’», χαριτολόγησε.

Αδραξε δε την ευκαιρία για να επικρίνει την Κάμαλα Χάρις, που αναμένεται να είναι η Δημοκρατική αντίπαλός του την 5η Νοεμβρίου, η οποία είναι, κατ’ αυτόν, «τρελή της ριζοσπαστικής αριστεράς που τάσσεται εναντίον των κρυπτονομισμάτων».

Τόνισε πως αν εκλεγεί θα τελειώσει την «εκστρατεία» που ερίζει ότι διεξάγει εναντίον του άυλου ψηφιακού νομίσματος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT