Lufthansa: Αναστέλλει τις πτήσεις προς την πρωτεύουσα του Λιβάνου, Βηρυτό

Lufthansa: Αναστέλλει τις πτήσεις προς την πρωτεύουσα του Λιβάνου, Βηρυτό

Οι πτήσεις των αερομεταφορέων του ομίλου Swiss International Air Lines, Eurowings και Lufthansa έχουν ανασταλεί λόγω της κατάστασης στη Μέση Ανατολή, όπως ανακοινώθηκε

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο όμιλος αεροπορικών εταιρειών Lufthansa ανέστειλε τις πτήσεις προς την πρωτεύουσα του Λιβάνου, Βηρυτό, έως και τις 30 Ιουλίου λόγω της τρέχουσας κατάστασης στη Μέση Ανατολή, ανέφερε ο αερομεταφορέας σε ανακοίνωσή του σήμερα Δευτέρα.

Οι πτήσεις των αερομεταφορέων του ομίλου Swiss International Air Lines, Eurowings και Lufthansa έχουν ανασταλεί «για λόγους προληπτικούς», όπως ανακοινώθηκε.

Eπίθεση με ρουκέτες που σκότωσε 12 εφήβους και παιδιά στα κατεχόμενα από το Ισραήλ Υψίπεδα του Γκολάν το Σάββατο έχει αυξήσει τις ανησυχίες ότι το Ισραήλ και η υποστηριζόμενη από το Ιράν Χεζμπολάχ θα μπορούσαν να εμπλακούν σε πόλεμο.

Το υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας του Ισραήλ εξουσιοδότησε την Κυριακή την κυβέρνηση να απαντήσει στο χτύπημα. Η Χεζμπολάχ αρνήθηκε οποιαδήποτε ευθύνη για την επίθεση, την πιο θανατηφόρα στο Ισραήλ ή σε έδαφος που έχει προσαρτηθεί στο Ισραήλ από την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, που πυροδότησε τον πόλεμο στη Γάζα, ο οποίος έκτοτε επεκτάθηκε σε πολλά μέτωπα.

Ακυρώσεις πτήσεων από Aegean και Τurkish Airlines

Ο πίνακας πληροφοριών πτήσεων του αεροδρομίου της Βηρυτού και ο ιστότοπος παρακολούθησης πτήσεων Flightradar24 δείχνουν ότι η Turkish Airlines ακύρωσε επίσης δύο πτήσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας της Κυριακής.

Ο τουρκικός οικονομικός αερομεταφορέας SunExpress, η θυγατρική της Turkish Airlines AJet, ο ελληνικός αερομεταφορέας Aegean Airlines, η Ethiopian Air και η MEA ακύρωσαν επίσης πτήσεις που ήταν προγραμματισμένες να προσγειωθούν στη Βηρυτό τη Δευτέρα, δείχνει το Flightradar24.

Οι αεροπορικές εταιρείες δεν ανταποκρίθηκαν αμέσως σε αιτήματα για σχόλια.

Το διεθνές αεροδρόμιο Βηρυτού – Ραφίκ Χαρίρι είναι το μοναδικό αεροδρόμιο του Λιβάνου. Εχει γίνει στόχος στον εμφύλιο πόλεμο της χώρας και σε προηγούμενες μάχες με το Ισραήλ, μεταξύ άλλων στον τελευταίο πόλεμο μεταξύ της Χεζμπολάχ και του Ισραήλ το 2006.

Την Κυριακή, το ΥΠΕΞ ανακοίνωσε ότι καθυστέρησε την αναχώρηση πτήσεων που επρόκειτο να προσγειωθούν στη Βηρυτό κατά τη διάρκεια της νύχτας. Στη συνέχεια ανακοινώθηκαν πρόσθετες καθυστερήσεις σε πτήσεις που προσγειώθηκαν τη Δευτέρα λόγω «τεχνικών λόγων που σχετίζονται με την κατανομή των ασφαλιστικών κινδύνων για τα αεροσκάφη μεταξύ του Λιβάνου και άλλων προορισμών», ανέφερε το MEA.

Η Χεζμπολάχ και ο ισραηλινός στρατός έχουν αυξήσει τις διασυνοριακές ανταλλαγές πυρών από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα. Η σύγκρουση έχει διαταράξει τις πτήσεις και τη ναυσιπλοΐα σε ολόκληρη την περιοχή, μεταξύ άλλων κατά τη διάρκεια αμοιβαίων επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους μεταξύ του Ισραήλ και του Ιράν τον Απρίλιο.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT