Ο Τραμπ υπερασπίστηκε σχόλιο του Τζέι Ντι Βανς για τις «άτεκνες γατογυναίκες»

Ο Τραμπ υπερασπίστηκε σχόλιο του Τζέι Ντι Βανς για τις «άτεκνες γατογυναίκες»

Πολιτικοί αναλυτές προειδοποίησαν ότι τα σχόλια θα μπορούσαν να κοστίσουν στον Τραμπ πολύτιμες ψήφους, ενώ άλλοι έκαναν λόγο για ντελίριο «μισογυνισμού» ενόψει των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ

2' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για τις προεδρικές εκλογές Ντόναλντ Τραμπ υπερασπίστηκε τον Τζέι Ντι Βανς για παλαιότερο σχόλιό του σχετικά με τις «άτεκνες γατογυναίκες», που είχε προκαλέσει αντιδράσεις, τονίζοντας ότι ο Βανς απλώς προσπαθούσε να δείξει πόσο εκτιμά την οικογενειακή ζωή.

Τα σχόλια του Βανς, το 2021, με τα οποία επέκρινε την αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις και άλλες πολιτικούς του Δημοκρατικού κόμματος ως «ένα μάτσο άτεκνες γατογυναίκες που είναι δυστυχισμένες στη ζωή τους», ήρθαν ξανά στην επιφάνεια, αφότου ο Τραμπ επέλεξε τον γερουσιαστή του Οχάιο ως υποψήφιο αντιπρόεδρό του νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

«Εξαρση μισογυνισμού»

Ο Τραμπ υπερασπίστηκε σχόλιο του Τζέι Ντι Βανς για τις «άτεκνες γατογυναίκες»-1

Πολιτικοί αναλυτές προειδοποίησαν ότι τα σχόλια θα μπορούσαν να κοστίσουν στον Τραμπ πολύτιμες ψήφους, ενώ άλλοι έκαναν λόγο για ντελίριο «μισογυνισμού» ενόψει των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ.

«Μεγάλωσε σε πολύ ιδιαίτερες οικογενειακές συνθήκες, εκτιμά την οικογένεια και δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι κακό στο να το λέει», δήλωσε ο Τραμπ σε συνέντευξή του στο Fox News τη Δευτέρα, υπερασπιζόμενος τον Βανς.

Ο Τραμπ διευκρίνισε πάντως στην ίδια συνέντευξη ότι δεν θεωρεί ότι οι άνθρωποι με οικογένεια είναι πιο σημαντικοί ή πιο αξιόλογοι συγκριτικά με εκείνους που δεν έχουν.

Η Χάρις έχει δύο θετά παιδιά με τον σύζυγό της, τον δικηγόρο Νταγκ Εμχοφ, και ο Βανς, ο οποίος μεγάλωσε στο Οχάιο, ανατράφηκε σε μεγάλο βαθμό από τη γιαγιά του.

Συνεχίζεται η έρευνα για την απόπειρα δολοφονίας

Ο Ντόναλντ Τραμπ μίλησε επίσης στην ίδια συνέντευξη για την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του σε προεκλογική συγκέντρωση στην Πενσιλβάνια στις αρχές του μήνα, καθώς το FBI συνεχίζει την έρευνα για τα κίνητρα του δράστη, του 20χρονου Τόμας Κρουκς. Ο Τραμπ δήλωσε ότι έχει κληθεί να καταθέσει αυτή την εβδομάδα.

Χθες, Δευτέρα, αξιωματούχοι του FBI γνωστοποίησαν ότι η αστυνομία είχε παρατηρήσει τον άνδρα που προσπάθησε να δολοφονήσει τον Τραμπ πάνω από μία ώρα πριν από τους πυροβολισμούς της 13ης Ιουλίου στο Μπάτλερ της Πενσιλβάνια.

«Ο δράστης αναγνωρίστηκε από τις αστυνομικές αρχές ως ύποπτο πρόσωπο», δήλωσε ο Κέβιν Ρότζεκ, ο ειδικός πράκτορας επικεφαλής του τοπικού γραφείου του FBI στο Πίτσμπουργκ, στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια ενημέρωσης για την έρευνα της υπηρεσίας.

Ανέφερε μάλιστα ότι αστυνομικός τράβηξε φωτογραφία του Κρουκς και την έστειλε σε άλλους αξιωματούχους που βρίσκονταν στο σημείο της συγκέντρωσης του Τραμπ εκείνη την ημέρα. 

Ο Κρουκς εθεάθη να μεταφέρει σακίδιο πλάτης περίπου στις 5.56 μ.μ., λιγότερο από 20 λεπτά πριν από τους πυροβολισμούς, και στις 6.08 μ.μ. καταγράφηκε σε κάμερα της αστυνομίας να περπατά στην οροφή από όπου τελικά έριξε τους πυροβολισμούς, όπως αποκάλυψε ο Ρότζεκ.

Αξιωματούχοι του FBI ανέφεραν πάντως ότι δεν έχουν εντοπίσει ακόμη το κίνητρο του Κρουκς, ο οποίος πυροβολήθηκε από πράκτορα της Μυστικής Υπηρεσίας αφού άνοιξε πυρ.

Τόνισαν ωστόσο ότι είχε πραγματοποιήσει διαδικτυακές αναζητήσεις για περιστατικά μαζικών πυροβολισμών, για αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, καθώς και για την απόπειρα δολοφονίας του πρωθυπουργού της Σλοβακίας τον Μάιο.

Ο Τραμπ, ο οποίος έχει ασκήσει έντονη κριτική στο FBI, συμφώνησε να καταθέσει στο πλαίσιο τυπικής διαδικασίας. «Θέλουμε να έχουμε τη δική του οπτική γωνία», όπως εξήγησε ο Ρότζεκ, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι ο Τραμπ χτυπήθηκε από σφαίρα ή θραύσματα σφαίρας.

Οι αξιωματούχοι του FBI περιέγραψαν τον Κρουκς ως μοναχικό άνθρωπο που δεν είχε στενούς φίλους ή γνωστούς, με τον κοινωνικό του κύκλο να περιορίζεται κυρίως στα στενά μέλη της οικογένειάς του.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε χθες, Δευτέρα, στο Fox News, ο Τραμπ δήλωσε ότι θα συνεχίσει να διοργανώνει υπαίθριες συγκεντρώσεις παρά την επιμονή της Μυστικής Υπηρεσίας να τις διακόψει.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT