Κάμαλα Χάρις: Εκδήλωση στην «αμφίρροπη» Τζόρτζια – Νέες ελπίδες στους Δημοκρατικούς

Κάμαλα Χάρις: Εκδήλωση στην «αμφίρροπη» Τζόρτζια – Νέες ελπίδες στους Δημοκρατικούς

Ορισμένοι Δημοκρατικοί θεωρούν πλέον πιθανή μια νίκη τους στην Τζόρτζια, στην οποία είχαν επικρατήσει με δυσκολία το 2020

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις, πραγματοποιεί σήμερα το πρώτο της ταξίδι στην πολιτεία της Τζόρτζια ως υποψήφια για την προεδρία, όπου αναμένεται να συναντηθεί με τη ράπερ Megan Thee Stallion.

Σε μια από τις λιγότερο προβλέψιμες περιόδους της προεκλογικής εκστρατείας στην πρόσφατη ιστορία και με μόλις 100 ημέρες να απομένουν μέχρι την εκλογική αναμέτρηση του Νοεμβρίου, οι Δημοκρατικοί προσεγγίζουν εκ νέου τους ψηφοφόρους σε αμφίρροπες πολιτείες και επανασχεδιάζουν τον χάρτη τους προς τη νίκη.

Καθοριστικός ο ρόλος των «αμφίρροπων» πολιτειών

Ορισμένοι Δημοκρατικοί θεωρούν πλέον πιθανή μια νίκη τους στην Τζόρτζια, την οποία είχαν κερδίσει με δυσκολία το 2020.

Η Χάρις θα πραγματοποιήσει πολιτική εκδήλωση στην Ατλάντα στις 7:00 μ.μ. (τοπική ώρα), ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Οπως ανέφεραν μάλιστα τα περιοδικά Billboard και Rolling Stone, επικαλούμενα μια πηγή, η Χάρις θα συναντηθεί με τη ράπερ Megan Thee Stallion.

Ο γερουσιαστής της Τζόρτζια, Τζον Οσοφ, είπε στο MSNBC το Σαββατοκύριακο ότι η είσοδος της Χάρις στην κούρσα «έβαλε τη Τζόρτζια στο παιχνίδι» για τους Δημοκρατικούς, ενώ εκτίμησε ότι η Χάρις θα κερδίσει.

Σε αμφίρροπες πολιτείες όπως η Τζόρτζια, είναι δύσκολο να γίνουν προβλέψεις, καθώς είναι πιθανό να κλίνουν είτε προς τους Ρεπουμπλικανούς είτε προς τους Δημοκρατικούς και να έχουν καθοριστικό ρόλο στο αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών.

Ο ιστότοπος Το FiveThirtyEight, ο οποίος συγκεντρώνει στοιχεία από δημοσκοπήσεις, δείχνει τον Ρεπουμπλικανό Ντόναλντ Τραμπ να προηγείται της Χάρις από μία έως πέντε ποσοστιαίες μονάδες σε μετρήσεις που πραγματοποιήθηκαν αφότου η Χάρις άρχισε να θεωρείται πιθανή υποψήφια των Δημοκρατικών.

Μειώθηκε το προβάδισμα Τραμπ

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αποσύρθηκε από την κούρσα επανεκλογής στις 22 Ιουλίου και εξέφρασε τη στήριξή του προς τη Χάρις. Από τότε, η προεκλογική εκστρατεία της Χάρις έχει συγκεντρώσει 200 εκατομμύρια δολάρια, ενώ σε αυτήν έχουν εγγραφεί 170.000 νέους εθελοντές. Σε πρόσφατες δημοσκοπήσεις, μάλιστα, φάνηκε πως η Χάρις έχει ξεπεράσει σημαντικά τον Μπάιντεν μεταξύ των νέων, των μαύρων και των ισπανόφωνων ψηφοφόρων.

Δημοσκόπηση των New York Times/Siena College που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη δείχνει ότι ο Χάρις έχει καταφέρει να μειώσει το σημαντικό προβάδισμα του Τραμπ. 

Σημειώνεται ότι ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος είχε προβάδισμα δύο ποσοστιαίων μονάδων σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή, ενώ δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos που δημοσιεύτηκε στις 23 Ιουλίου έδειξε προβάδισμα δύο μονάδων για τη Χάρις.

Με πληροφορίες από Reuters

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT