Ερντογάν: Το Ισραήλ ενεργεί σαν τρομοκρατική οργάνωση

Ερντογάν: Το Ισραήλ ενεργεί σαν τρομοκρατική οργάνωση

Ο Τούρκος πρόεδρος αντέδρασε στο σχόλιο περί «παραμυθιού της Γαλάζιας Πατρίδας» που έκανε ο Τούρκος πρώην πρέσβης και νυν βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Ναμίκ Ταν

2' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αντέδρασε στο σχόλιο περί «παραμυθιού της Γαλάζιας Πατρίδας» που είχε κάνει μέσα στο Σαββατοκύριακο ο Τούρκος πρώην πρέσβης και νυν βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Ναμίκ Ταν. 

Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε χαρακτηρίσει τα σχέδια της Τουρκίας στη Σομαλία «πολιτική επεκτατισμού», προκαλώντας αντιδράσεις από το κυβερνών κόμμα, αλλά και από το δικό του. 

«Από τις γεωτρήσεις μας στην Ανατολική Μεσόγειο μέχρι την ισορροπημένη στάση μας στον πόλεμο ΡωσίαςΟυκρανίας, έχουμε γίνει μάρτυρες της ίδιας ταλάντευσης σε κάθε θέμα. Τώρα βλέπουμε μια παρόμοια κοντόφθαλμη στάση στο θέμα της γαλάζιας πατρίδας», δήλωσε ο Ερντογάν μιλώντας σε προέδρους των νομαρχιακών οργανώσεων του ΑΚΡ.

«Αντί να υπερασπίζονται τα συμφέροντα της Τουρκίας, κλείνουν το μάτι σε κάποιους, χαρακτηρίζοντάς την «παραμύθι» και κατηγορώντας τη χώρα μας για επεκτατισμό. Χρησιμοποιούν την εξουσία που τους έδωσε ο λαός όχι για να υπερασπιστούν τα συμφέροντα της χώρας, αλλά για να σταθούν προσοχή στους αντιπάλους της Τουρκίας. Το όνομα αυτού είναι ανευθυνότητα, άγνοια και επιπολαιότητα», σημείωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Δεν θα κάνουμε το παραμικρό βήμα πίσω στην προστασία της γαλάζιας πατρίδας μας, η οποία αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της πατρίδας μας. Να το γνωρίζουν όλοι αυτό. Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων μέχρι τέλους. Η δική μας γραμμή, ο δικός μας χαρακτήρας είναι σαφής».

«Πυρά» στο Ισραήλ

Ο Τούρκος πρόεδρος επέκρινε για ακόμα μία φορά το Ισραήλ. «Ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι μετά την σφαγή 40 χιλιάδων αθώων ανθρώπων στην Γάζα, αυτοί που σήμερα έχουν βλέψεις στο Λίβανο σήμερα, δεν θα απλώσουν τα βρώμικα χέρια τους αλλού αύριο;», σχολίασε ο Ερντογάν.

«Το Ισραήλ είναι η μόνη χώρα στην περιοχή μας της οποίας τα σύνορα είναι ακόμη ασαφή είναι το Ισραήλ. Το Ισραήλ είναι η μόνη χώρα που ευημερεί καταλαμβάνοντας εδάφη άλλων χωρών. Είναι η χώρα που ενεργεί σαν τρομοκρατική οργάνωση και όχι σαν νόμιμο κράτος. Παρόλο που η Χαμάς είπε «ναι» στην κατάπαυση του πυρός και με την δική μας πρόταση, το Ισραήλ, η ηγεσία του Ισραήλ είναι η πλευρά που παρατείνει τον πόλεμο και διαπράττει σφαγές. Τον Χίτλερ τον σταμάτησαν, έστω και αργά, με τη συμμαχία των ΗΠΑ και της Σοβιετικής Ενωσης. Αυτή η γενοκτονία, αυτή η θηριωδία, αυτή η βαρβαρότητα πρέπει να σταματήσει άμεσα με τη συμμαχία της ανθρωπότητας πριν να είναι πολύ αργά».

Κατά της Τελετής Εναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Τούρκος πρόεδρος σχολίασε και την Τελετή Εναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στη Γαλλία, κάνοντας λόγο για «ανηθικότητα που αποκαλύπτει, για άλλη μια φορά, την έκταση της απειλής που αντιμετωπίζουμε».

«Ο Μακρόν με καλεσε και του είπα ότι θα καταφέρω να παω. Η 13χρονη  εγγονή μου, είπε  ‘’παππού μην πας’’. Ρώτησα γιατί.’ Απάντησε ότι θα διοργάνωναν μια διαδήλωση ΛΟΑΤΚΙ. Μου έδειξε αυτές τις εικόνες από το Instagram. Είπα “εντάξει κορίτσι μου, δεν θα πάω’’».

Μάλιστα ο Τούρκος πρόεδρος πρόεδρος ισχυρίστηκε πως «με την πρώτη ευκαιρία» θα επικοινωνήσει με τον Πάπα Φραγκίσκο για το ζήτημα. «Θα μοιραστώ μαζί του την ανηθικότητα που διαπράχθηκε εναντίον του χριστιανικού κόσμου και όλων των χριστιανών. Η περιβόητη σκηνή στο Παρίσι προσέβαλε όχι μόνο τον καθολικό κόσμο, όχι μόνο τον χριστιανικό κόσμο, αλλά εξίσου και εμάς, και σε εμάς προκάλεσε την οργή».

Δημοσκοπική κατάρρευση

Την ίδια ώρα, το κυβερνών κόμμα AKP φαίνεται να καταγράφει δημοσκοπική κατάρρευση, αφού συγκεντρώνει 26,1% έναντι 33,8% που συγκεντρώνει το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα. Το περασμένο μήνα, τα δύο κόμματα είχε σχεδόν τα ίδια ποσοστά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT