Συντριβή ελικοπτέρου στην Ιρλανδία: Νεκροί οι δύο επιβαίνοντες

Συντριβή ελικοπτέρου στην Ιρλανδία: Νεκροί οι δύο επιβαίνοντες

Το δυστύχημα σημειώθηκε κοντά στο Κιλουκάν, στην κομητεία Ουέστμιθ.

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους την Τρίτη μετά τη συντριβή ελικοπτέρου στην Ιρλανδία. Το δυστύχημα σημειώθηκε κοντά στο χωριό Κιλουκάν στην κομητεία Ουέστμιθ, περίπου στις 15:30 τοπική ώρα (17:30 ώρα Ελλάδας), όπως ανέφερε η ιρλανδική αστυνομία.

Σύμφωνα με τους Irish Times, τα θύματα, εκ των οποίων ένας αλλοδαπής καταγωγής, σκοτώθηκαν όταν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν συνετρίβη στην οροφή ενός χοιροστασίου, στην περιοχή Jorristown, μεταξύ των χωριών Ράχαρνι και Κιλουκάν. Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και δυνάμεις της ιρλανδικής αστυνομίας παραμένουν στο σημείο του δυστυχήματος. Το ελικόπτερο ήταν ένα μικρό μονοκινητήριο και εκτιμάται ότι οι δύο άνδρες ήταν οι μόνοι επιβαίνοντες.

Συντριβή ελικοπτέρου στην Ιρλανδία: Νεκροί οι δύο επιβαίνοντες-1
Πηγή: X

Στο σημείο έσπευσε με ομάδα επιθεωρητών και η ιρλανδική Μονάδα Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων (AAIU). «Η AAIU ενημερώθηκε για ατύχημα στο οποίο ενεπλάκη μονοκινητήριο ελικόπτερο, κοντά στο Κιλουκάν, σήμερα το απόγευμα», ανέφερε.

Ο δήμαρχος της περιφέρειας Mullingar-Kinnegad, Κεν Γκλιν, χαρακτήρισε το περιστατικό «συγκλονιστικό και τραγικό», τονίζοντας ότι οι σκέψεις και οι προσευχές του είναι με τις οικογένειες των εμπλεκομένων. «Είναι μια δύσκολη στιγμή για τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης», δήλωσε στο RTÉ.

Με πληροφορίες από Irish Times, The Guardian, ΑΠΕ-ΜΠΕ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT