Λίβανος: Nεκρός ο διοικητής της Χεζμπολάχ Φουάντ Σουκρ

Λίβανος: Nεκρός ο διοικητής της Χεζμπολάχ Φουάντ Σουκρ

Τον θάνατό του επιβεβαίωσε και η λιβανέζικη οργάνωση, δίνοντας στη δημοσιότητα ένα πορτρέτο του.

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία μέρα μετά τη αεροπορική επίθεση στο κτήριο του Πολιτικού Γραφείου της Χεζμπολάχ, στα νότια προάστια της Βηρυτού, ο Φουάντ Σουκρ, που ήταν και ο στόχος του ισραηλινού στρατού, βρέθηκε νεκρός.

Σύμφωνα με δύο πηγές προσκείμενες στις υπηρεσίες ασφαλείας στον Λίβανο, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το πτώμα του εντοπίστηκε στα συντρίμμια του κτηρίου. Επίσης, το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου ανακοίνωσε ότι στην επίθεση κατά του Σουκρ σκοτώθηκαν πέντε πολίτες.

Η Χεζμπολάχ επιβεβαίωσε τον θάνατό του Νο2 της οργάνωσης, δίνοντας στη δημοσιότητα ένα πορτρέτο του. Το θάνατο του Σουκρ ο ισραηλινός στρατός τον είχε ήδη ανακοινώσει από το βράδυ της Τρίτης, αναφέροντας ότι «εξόντωσε» τον διοικητή της λιβανέζικης οργάνωσης, αρμόδιο για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της.

Το Ισραήλ τον θεωρούσε υπεύθυνο για την επίθεση στο Γκολάν, όπου σκοτώθηκαν 12 παιδιά σε γήπεδο ποδοσφαίρου. Στον θάνατο του Φουάντ Σουκρ αναφέρθηκε στο διάγγελμά του και ο Μπενιαμίν Νετανιάχου. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός επανέλαβε ότι ήταν «ο κύριος υπεύθυνος για τη σφαγή» 12 παιδιών και εφήβων στα κατεχόμενα από το Ισραήλ Υψίπεδα Γκολάν, λέγοντας χαρακτηριστικά πως, όταν επισκέφτηκε το χωριό Ματζάλ Σαμς, όπου πραγματοποιήθηκε η επίθεση με ρουκέτα, «είδα τη θλίψη των οικογενειών των οποίων ο κόσμος κατέρρευσε».

Η δολοφονία του Φουάντ Σουκρ προηγήθηκε αυτής του ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, στο Ιράν, το πρωί της Τετάρτης, αν και το Ισραήλ επισήμως δεν αναλάβει την ευθύνη για τον θάνατό του.

Πρόκειται για δύο γεγονότα που μπορούν να πυρπολήσουν ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, με τον πόλεμο να διευρύνεται πέραν της Λωρίδας της Γάζας.

Πηγή: Reuters / ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT