Ο Τραμπ «επιτέθηκε» στη Χάρις για την καταγωγή της

Ο Τραμπ «επιτέθηκε» στη Χάρις για την καταγωγή της

«Είναι Ινδή ή είναι μαύρη; Ήταν Ινδή μέχρι τώρα και ξαφνικά έκανε στροφή και έγινε μαύρη», είπε για την Κάμαλα Χάρις, δημοσιογράφων στις ΗΠΑ

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ντόναλντ Τραμπ «επιτέθηκε» στην Κάμαλα Χάρις για την καταγωγή της, μιλώντας στην Εθνική Ενωση Μαύρων Δημοσιογράφων: «Είναι Ινδή ή είναι μαύρη; Ηταν Ινδή μέχρι τώρα και ξαφνικά έκανε στροφή και έγινε μαύρη». 

Με μητέρα Ινδή και πατέρα Τζαμαϊκανό, η Χάρις είναι η πρώτη γυναίκα στις ΗΠΑ που αναλαμβάνει το αξίωμα αντιπροέδρου.

Αντιδρώντας στη δήλωση του Ντόναλντ Τραμπ, ο Λευκός Οίκος τη χαρακτήρισε «προσβλητική» για τη φυλετική ταυτότητα της Κάμαλα Χάρις.

Συνέντευξη σε τεταμένο κλίμα

Η συνέντευξη του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, ξεκίνησε με τη σύγκρουσή του με τη δημοσιογράφο του ABC News, Ρέιτσελ Σκοτ. Η Σκοτ ρώτησε τον Ντόναλντ Τραμπ για ποιους λόγους, κατά τη γνώμη του, θα έπρεπε να τον στηρίξουν οι μαύροι ψηφοφόροι, παρά το ιστορικό των ρατσιστικών σχολίω. Απαντώντας, ο Τραμπ χαρακτήρισε την ερώτησή της «φρικτή», «εχθρική» και «ντροπιαστική», ενώ επιτέθηκε και στο δίκτυο ABC αποκαλώντας το «fake». 

«Ημουν ο καλύτερος πρόεδρος για τον μαύρο πληθυσμό μετά τον Αβραάμ Λίνκολν», υποστήριξε.

Η πρώτη εμφάνιση του Τραμπ στο ετήσιο συνέδριο της Εθνικής Ενωσης Μαύρων Δημοσιογράφων προκάλεσε πολλές αντιδράσεις και ένας από τους συμπροέδρους του συνεδρίου παραιτήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Ο Τραμπ «επιτέθηκε» στη Χάρις για την καταγωγή της-1
Στγμιότυπο από τη συνέντευξή του με τη δημοσιογράφο του ABC, Ρέιτσελ Σκοτ / AP Photo/Paul Beaty

Αναφερόμενος στα γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου 2021, που οπαδοί του εισέβαλαν στο Καπιτώλιο, σε μια προσπάθεια να εμποδίσουν την επικύρωση του εκλογικού αποτελέσματος και τη νίκη του Τζο Μπάιντεν, είπε ότι, εφόσον εκλεγεί, θα τους δώσει χάρη. Κατά τον ίδιο, «καταδικάστηκαν από ένα πολύ σκληρό σύστημα».

Οσον αφορά τη μετανάστευση, που είναι ψηλά στην ατζέντα της προεκλογικής εκστρατείας του, είπε ότι σκοπεύει να σταματήσει εκείνους που εισβάλλουν στη χώρα και ότι θα κλείσει τα σύνορα από την πρώτη ημέρα της προεδρίας του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT