Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Εκπληξη «μεγατόνων» στο πινγκ πονγκ με τον αποκλεισμό του Τσουκίν

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Εκπληξη «μεγατόνων» στο πινγκ πονγκ με τον αποκλεισμό του Τσουκίν

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΡΙΣΙ. Με εκπλήξεις, αναμετρήσεις γεμάτες εντυπωσιακό θέαμα και στιγμές συγκίνησης ολοκληρώθηκε η χθεσινή ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού. Στη διοργάνωση του Παρισιού, οι αθλητές και οι αθλήτριες έχουν βρεθεί σε πρωταγωνιστικό ρόλο και με τις εμφανίσεις τους άφησαν στο περιθώριο τα προβλήματα και τις ελλείψεις που υπάρχουν.

Ο κορυφαίος παίκτης πινγκ πονγκ στον κόσμο, ο Κινέζος Γουάνγκ Τσουκίν, δεν κατάφερε να προκριθεί στους «16» καθώς ηττήθη από τον Σουηδό Τρουλς Μόρεγκαρντ με 12-10, 11-7, 5-11, 7-11, 11-9, 11-6. Η ήττα του Κινέζου αποτέλεσε μία από τις, μέχρι τώρα, μεγαλύτερες εκπλήξεις στη διοργάνωση της Πόλης του Φωτός. Στο σύνθετο ατομικό των ανδρών, ο Ιάπωνας Σινοσούκε Οκα, μετά το χρυσό μετάλλιο από το ομαδικό των ανδρών, φόρεσε στον λαιμό του και δεύτερο. Ηρθε πρώτος με 86,832 βαθμούς σε έναν αγώνα που κρίθηκε στις λεπτομέρειες, καθώς δεύτερος ήταν ο Μποχένγκ Ζανγκ (Κίνα) με 86,599 βαθμούς και τρίτος ο Σιάο Ρουοτένγκ (Κίνα) με 86,364 βαθμούς.

Η Τζέσικα Φοξ έγραψε μία λαμπρή σελίδα στην ιστορία της. Η Αυστραλή έγινε η πρώτη αθλήτρια που κατέκτησε ολυμπιακούς τίτλους και στο κάνοε και στο καγιάκ. Η 30χρονη στο Τόκιο είχε ανεβεί στην πρώτη θέση του βάθρου στο κανό. Η Μεγάλη Βρετανία επιβεβαίωσε και στο Παρίσι την κυριαρχία της στην κωπηλασία.

Η Σιμόν Μπάιλς θα αγωνιστεί σήμερα στο σύνθετο ατομικό και θα προσπαθήσει να φύγει από την Αρένα «Μπερσί» με το χρυσό μετάλλιο.

Στην τετράκωπο οι αθλήτριές της κατέκτησαν την πρωτιά τερματίζοντας μόλις 15 εκατοστά του δευτερολέπτου (6.16.31) γρηγορότερα από της κωπηλάτριες της Ολλανδίας. Αντίθετα, στους άνδρες υπερίσχυσαν οι αθλητές της Ολλανδίας. Εντυπωσιακή ήταν η Γιαβέν Ντενγκ στο ΒΜΧ. Η Κινέζα αθλήτρια δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στις αντιπάλους της και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Στο ελεύθερο ΒΜΧ, ο Αργεντίνος Χοσέ Χιλ Τόρες πήρε την πρωτιά και άφησε στη δεύτερη θέση τον Βρετανό Ντέιβιντ Ρίλι και στην 3η τον Αντονί Ζαν Ζαν.

Η Κίνα επιβεβαίωσε και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού την απόλυτη κυριαρχία της στις συγχρονισμένες καταδύσεις γυναικών από πλατφόρμα 10 μ. Η Γιουσί Τσεν (νικήτρια σε αυτό το αγώνισμα και στο Τόκιο) και η Χονγκτσάν Κουάν (ολυμπιονίκης το 2021 στο αντίστοιχο ατομικό αγώνισμα) πρώτευσαν εύκολα με 359,10 βαθμούς και χάρισαν στη χώρα τους το έβδομο χρυσό μετάλλιο σε ισάριθμες διοργανώσεις από το 2000 (χρονιά που εντάχθηκαν στο ολυμπιακό πρόγραμμα). Oι Τζιν Μι Τζο και Μι Ράε Κιμ από τη Βόρεια Κορέα έκαναν την έκπληξη και κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο με 315,90 βαθμούς και οι Βρετανίδες Αντρέα Σπεντολίνι Σιριέιξ και Λόις Τόουλσον το χάλκινο με 304,38 βαθμούς.

Η Σιμόν Μπάιλς σήμερα θα αγωνιστεί στο σύνθετο ατομικό και θα προσπαθήσει να φύγει από την Αρένα «Μπερσί» με το χρυσό μετάλλιο. Το στάδιο αναμένεται να είναι ασφυκτικά γεμάτο και στις κερκίδες, ανάμεσα στους θεατές, θα υπάρχουν πολλοί διάσημοι καθώς στους θαυμαστές της Αμερικανίδας αθλήτριας συγκαταλέγεται η «αφρόκρεμα» του Χόλιγουντ. Η κορυφαία γυμνάστρια, προχθές, οδήγησε την ομάδα των ΗΠΑ στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, στο σύνθετο ομαδικό, και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν τη συνεχάρη και τη χαρακτήρισε «πηγή έμπνευσης για όλους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT