Μπάιντεν για ανταλλαγή κρατουμένων: Δίκες – παρωδία στη Ρωσία

Μπάιντεν για ανταλλαγή κρατουμένων: Δίκες – παρωδία στη Ρωσία

Σε διάγγελμά του, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε πως «σε μερικές ώρες θα υποδεχτούμε στην πατρίδα τους συμπατριώτες μας», προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχει λόγος να μιλήσω με τον Πούτιν»

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, δήλωσε ότι συνομίλησε με τους κρατούμενους που αφέθηκαν ελεύθεροι από τη Ρωσία, στο πλαίσιο συμφωνίας ανταλλαγής με δυτικά κράτη.

Οι κρατούμενοι έχουν επικοινωνήσει τηλεφωνικά με συγγενείς τους. «Σε μερικές ώρες θα υποδεχτούμε στην πατρίδα τους συμπατριώτες μας», είπε ο Μπάιντεν σε διάγγελμά του. 

Ο Αμερικανός πρόεδρος καταδίκασε τις «δίκες παρωδία» που όπως είπε οργάνωσε η Ρωσία σε βάρος των τριών Αμερικανών, όπως στην περίπτωση του δημοσιογράφου Εβαν Γκερσκόβιτς.

«Οι ρωσικές Αρχές τους συνέλαβαν, τους καταδίκασαν σε δίκες – σόου, επιβάλλοντας βαριές ποινές κάθειρξης, χωρίς καμία νομιμοποίηση», είπε χαρακτηριστικά.

Σχολίασε μάλιστα ότι «δεν υπάρχει λόγος να μιλήσει με τον Πούτιν», αλλά χαιρέτισε τη συνεργασία των ΗΠΑ με τους συμμάχους τους για την επίτευξη της συμφωνίας. «Σήμερα αποδεικνύεται γιατί χρειάζεσαι φίλους σε αυτόν τον κόσμο», είπε, προσθέτοντας ότι «οι σύμμαχοι έλαβαν τολμηρές και θαρραλέες αποφάσεις στο πλαίσιο της συμφωνίας».

Ο Αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε ότι για την ανταλλαγή των κρατουμένων χρειάστηκαν «σημαντικές παραχωρήσεις» εκ μέρους της Γερμανίας. Οταν ρωτήθηκε τι ζήτησε η Γερμανία για να συνεργαστεί, απάντησε «τίποτα».

Σημειώνεται πως η αντιπρόεδρος των Δημοκρατικών Κάμαλα Χάρις θα επιστρέψει στην Ουάσιγκτον από το Χιούστον όπου περιοδεύει, για να υποδεχτεί τους Αμερικανούς πρώην κρατουμένους, είπε μια πηγή στο πρακτορείο Reuters.

Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT