Κωπηλασία: Ενα θαύμα που όμως δεν είναι…μεταφυσικό

Κωπηλασία: Ενα θαύμα που όμως δεν είναι…μεταφυσικό

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΡΙΣΙ. Το… βαρύ χαρτί του ελληνικού αθλητικού χρηματιστηρίου αποτελεί τα τελευταία 20 χρόνια η κωπηλασία. Η ανοδική πορεία του αθλήματος άρχισε στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, όπου οι Βασίλης Πολύμερος – Νίκος Σκιαθίτης κατέκτησαν το πρώτο μετάλλιο και από τότε τα γαλανόλευκα κουπιά διακρίνονται σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις. Στο περιθώριο άλλων δημοφιλών πληρωμάτων, οι κωπηλάτες μας δουλεύουν με προσήλωση στους στόχους τους, και πίσω από τη… βιτρίνα των ανδρών και των γυναικών υπάρχει ένα μεγάλο φυτώριο από νέα παιδιά που ήδη έχουν δείξει τις δυνατότητές τους σε διεθνείς διοργανώσεις των ηλικιακών κατηγοριών τους.

Σκληρή δουλειά, αφοσίωση και αυτοπεποίθηση. Αυτοί είναι οι πυλώνες πάνω στους οποίους έχει χτιστεί το «θαύμα» των ελληνικών κουπιών. Οι κωπηλάτες μας έχουν απαρνηθεί τα πάντα προκειμένου να φτάσουν το όνειρό τους. Το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε ο Στέφανος Ντούσκος έδειξε στη νεότερη γενιά ότι μπορεί να κοιτάξει όλους τους αντιπάλους της στα μάτια. Αυτό έκαναν και τα τέσσερα πληρώματα που προκρίθηκαν στους τελικούς των Ολυμπιακών του Παρισιού.

«Ολα τα παιδιά της ελληνικής κωπηλασίας είναι σίγουρα για τον εαυτό τους. Πρωταγωνιστούν από πιτσιρίκια σε διεθνείς αγώνες και δεν φοβούνται τους αντιπάλους τους. Εξάλλου, με τους περισσότερους από αυτούς έχουν βρεθεί αντιμέτωποι», δήλωσε στην «Κ» ο «ασημένιος» ολυμπιονίκης του 2008 ∆ημήτρης Μούγιος. Οι κωπηλάτες μας συγκαταλέγονται στους κορυφαίους του κόσμου σε όλες τις κατηγορίες. Σε αγώνες στο εξωτερικό απολαμβάνουν τον σεβασμό αθλητών, προπονητών και παραγόντων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT