Ο Γκερσκόβιτς ζήτησε συνέντευξη με τον Πούτιν μετά την απελευθέρωσή του

Ο Γκερσκόβιτς ζήτησε συνέντευξη με τον Πούτιν μετά την απελευθέρωσή του

Στην αίτηση για την απονομή χάρητος από τον Ρώσο πρόεδρο, ο Αμερικανός δημοσιογράφος του ζήτησε να του παραχωρήσει μια κατ' ιδίαν συνέντευξη μετά την απελευθέρωσή του

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Wall Street Journal, η εφημερίδα στην οποία εργάζεται ο Εβαν Γκερσκόβιτς, που απελευθερώθηκε από τη Ρωσία στο πλαίσιο της μεγαλύτερης ανταλλαγής κρατουμένων μεταξύ Μόσχας, ΗΠΑ και άλλων δυτικών χωρών, ανακοίνωσε ότι ο δημοσιογράφος έχει ζητήσει συνέντευξη με τον πρόεδρο της Ρωσίας.

Το αίτημα υποβλήθηκε στο πλαίσιο της διαδικασίας για την απελευθέρωσή του. Ο Γκερσκόβιτς ήταν υποχρεωμένος να συμπληρώσει μια τυπική φόρμα, με την οποία ζητούσε από τον Βλαντίμιρ Πούτιν να δείξει επιείκεια. Ετσι, ο Ρώσος πρόεδρος θα μπορούσε να υπογράψει τα διατάγματα για να δοθεί χάρη στους 13 κρατούμενους που απελευθερώθηκαν στον πλαίσιο της συμφωνίας ανταλλαγής κρατουμένων.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, ο δημοσιογράφος, συμπληρώνοντας το έντυπο πρόσθεσε στο τέλος ένα ακόμη αίτημα προς τον Βλαντίμιρ Πούτιν: να του παραχωρήσει μια κατ’ ιδίαν συνέντευξη μετά την απελευθέρωσή του.

«Η φόρμα στο έντυπο του αιτήματος είχε στο τέλος έναν κενό χώρο, που κάθε κρατούμενος μπορούσε να συμπληρώσει αν το επιθυμούσε, ή απλά να τον αφήσει κενό (…)», αναφέρει η εφημερίδα. «Ο ανταποκριτής της WSJ στη Ρωσία συμπλήρωσε το κενό και στην τελευταία γραμμή έγραψε προτείνοντας: “Μετά την αποφυλάκισή μου, θα ήταν διατεθειμένος ο Πούτιν να μου παραχωρήσει μια κατ’ ιδίαν συνέντευξη;”».

Πάντως δεν έγινε σαφές αν ο Ρώσος πρόεδρος απάντησε στο αίτημα του Γκερσκόβιτς ή αν, έστω, διάβασε την επιστολή με το αίτημα για την απονομή χάριτος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Axios

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT