Γάζα: Σχεδόν τα 2/3 των κτιρίων έχουν καταστραφεί μερικώς ή ολικώς

Γάζα: Σχεδόν τα 2/3 των κτιρίων έχουν καταστραφεί μερικώς ή ολικώς

«Η τελευταία αξιολόγηση των ζημιών αποκαλύπτει ότι 151.265 κτίρια επλήγησαν στη Λωρίδα της Γάζας», σύμφωνα με την πιο πρόσφατη εκτίμηση του δορυφορικού κέντρου των Ηνωμένων Εθνών UNOSAT

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σχεδόν τα 2/3 των κτιρίων στη Λωρίδα της Γάζας υπέστησαν ζημιές ή καταστράφηκαν από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς, ανακοίνωσε σήμερα ο ΟΗΕ.

«Η τελευταία αξιολόγηση των ζημιών […] αποκαλύπτει ότι 151.265 κτίρια επλήγησαν στη Λωρίδα της Γάζας», σύμφωνα με την πιο πρόσφατη εκτίμηση του δορυφορικού κέντρου των Ηνωμένων Εθνών UNOSAT.

Αυτή η εκτίμηση βασίζεται σε φωτογραφίες της 6ης Ιουλίου που συγκρίθηκαν με άλλες φωτογραφίες που είχαν τραβηχτεί τον Μάιο του 2023.

Μεταξύ των πληγέντων κτιρίων, «το 30% έχει καταστραφεί, το 12% έχει υποστεί σοβαρές ζημιές, το 36% έχει υποστεί μετρίου μεγέθους ζημιές και το 20% έχει πιθανόν υποστεί ζημιές, αριθμοί που αντιστοιχούν στο περίπου 63% του συνόλου των κτιρίων», σημειώνει η UNOSAT.

Ο ΟΗΕ υπολογίζει σε περίπου 41,9 εκατομμύρια τόνους (και 114 κιλά για κάθε τετραγωνικό μέτρο γης) τον όγκο των συντριμμιών που έχει προκαλέσει ο πόλεμος στη Γάζα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT