Γάλλος ΥΠΕΣ: «Αμεση ενίσχυση» των μέτρων ασφάλειας για την εβραϊκή κοινότητα

Γάλλος ΥΠΕΣ: «Αμεση ενίσχυση» των μέτρων ασφάλειας για την εβραϊκή κοινότητα

«Ο κίνδυνος να περάσουν στη δράση είναι πραγματικός», έγραψε σε τηλεγράφημά του ο Ζεράλντ Νταρμανέν, μετά την κήρυξη «ημέρας οργής» από τη Χαμάς για τον θάνατο του Χανίγια στην Τεχεράνη

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν ζήτησε την «άμεση ενίσχυση» των μέτρων ασφαλείας για την εβραϊκή κοινότητα στη Γαλλία, εκφράζοντας ανησυχία για το ενδεχόμενο να «αναληφθεί δράση», μετά την κήρυξη της Παρασκευής από τη Χαμάς ως «ημέρας οργής».

Η «ημέρα οργής» έρχεται στο πλαίσιο της ταφής του επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου της παλαιστινιακής οργάνωσης, Ισμαήλ Χανίγια, ο οποίος σκοτώθηκε την Τετάρτη στην Τεχαράνη, σε πλήγμα το οποίο αποδίδεται στο Ισραήλ.

«Ο κίνδυνος να περάσουν στη δράση είναι πραγματικός, πολλώ δε μάλλον όταν πολλοί Ισραηλινοί πολίτες βρίσκονται στην επικράτεια λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων», έγραψε ο υπουργός Εσωτερικών σε τηλεγράφημά του προς τους νομάρχες, το οποίο περιήλθε σε γνώση του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ο Νταρμανέν ζήτησε να «κινητοποιηθούν γρήγορα» όλες οι γαλλικές δυνάμεις «ώστε να εγγυηθούν τη σταθερή προστασία χώρων στους οποίους συχνάζουν οι Εβραίοι συμπατριώτες μας τις επόμενες ημέρες, κυρίως την ώρα που τελούνται οι θρησκευτικές λειτουργίες».

Νωρίτερα, το υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τους Γάλλους «που μπορεί να βρίσκονται ακόμη στο Ιράν» να φύγουν από τη χώρα «το συντομότερο δυνατόν», λόγω του «αυξημένου» κινδύνου μιας στρατιωτικής κλιμάκωσης μεταξύ Ισραήλ και Τεχεράνης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT