ΗΠΑ: Στις 13 Νοεμβρίου θα ανακοινωθεί η ποινή του Χάντερ Μπάιντεν

ΗΠΑ: Στις 13 Νοεμβρίου θα ανακοινωθεί η ποινή του Χάντερ Μπάιντεν

Ο Χάντερ Μπάιντεν έχει καταδικαστεί για παράνομη οπλοκατοχή και η ποινή του, που θα ανακοινωθεί 8 ημέρες μετά τις προεδρικές εκλογές, αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 12 και 15 μηνών.

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λίγες ημέρες μετά τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, θα ανακοινωθεί η\ ποινή του γιου του νυν προέδρου των ΗΠΑ, Χάντερ Μπάιντεν, ο οποίος έχει ήδη καταδικαστεί για παράνομη οπλοκατοχή.

Η ποινή θα ανακοινωθεί από τη δικαστή Μαριέλεν Νορέικα στις 13 Νοεμβρίου, οκτώ ημέρες μετά τις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, στις οποίες θα βρεθούν αντιμέτωποι ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ με τη νυν αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις, που εξασφάλισε τις ψήφους για το χρίσμα των Δημοκρατικών.

Σε περιπτώσεις όπως του Χάντερ Μπάινεν, η ποινή που προβλέπεται για κατηγορίες σαν αυτή, είναι 15 έως 21 μήνες. Ωστόσο, σπανίως οι κατηγορούμενοι οδηγούνται στις φυλακές, εφόσον τηρούν τους όρους υπό τους οποίους αφέθηκαν ελεύθεροι πριν από τη δίκη τους.

Οταν καταδικάστηκε ο Χάντερ Μπάιντεν, ο πατέρας του, Τζο, είχε εκδώσει ανακοίνωση στην οποία δήλωνε ότι αποδέχεται την κρίση του δικαστηρίου. Πριν από την καταδίκη του, είχε πει ότι δεν θα του έδινε χάρη.

Ο Χάντερ Μπάιντεν είναι το πρώτο παιδί εν ενεργεία προέδρου των ΗΠΑ, που καταδικάζεται για ποινικό αδίκημα. Το δικαστήριο του Γουίλμινγκτον τον έκρινε ένοχο στις 11 Ιουνίου, επειδή το 2018 αγόρασε ένα όπλο διαβεβαιώνοντας ψευδώς ότι δεν έκανε χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT