Κυπριακό: Πρόταση ΟΗΕ για τριμερή συνάντηση

Κυπριακό: Πρόταση ΟΗΕ για τριμερή συνάντηση

Τα Ηνωμένα Εθνη πρότειναν στον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη μία τριμερή συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες και τον Τουρκοκύπριο Ερσίν Τατάρ

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα Ηνωμένα Εθνη πρότειναν στον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη μία τριμερή συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες και τον Τουρκοκύπριο Ερσίν Τατάρ στη Νέα Υόρκη, στις 13 Αυγούστου.

«Πριν από λίγες μέρες, ως αποτέλεσμα των δικών μας επίμονων προσπαθειών, τόσο προς τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ όσο και προς την Ευρωπαϊκή Ενωση, πάντα, ναι, σε συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση, έχω βολιδοσκοπηθεί από τα Ηνωμένα Εθνη για να συμμετάσχω εντός Αυγούστου, σε συγκεκριμένη ημερομηνία, στις 13 Αυγούστου σε τριμερή συνάντηση με τον γ.γ. του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη με στόχο την επανέναρξη των συνομιλιών», είπε ο Κύπριος Πρόεδρος.

Οπως ενημέρωσε ο ίδιος, σκοπεύει να δώσει το «παρών»: «Η ανταπόκρισή μου φυσικά και ήταν θετική και ευελπιστώ – δεν έχουμε μέχρι στιγμής ενημερωθεί – να υπάρξει και η ίδια ανταπόκριση από τουρκικής πλευράς και η πραγματοποιήση της συνάντησης να οδηγήσει σε θετικά αποτελέσματα που δεν μπορεί να είναι άλλα από την επανέναρξη των συνομιλιών».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT