Υεμένη: Πύραυλος εξερράγη σε απόσταση λίγων μέτρων από φορτηγό πλοίο

Υεμένη: Πύραυλος εξερράγη σε απόσταση λίγων μέτρων από φορτηγό πλοίο

Το MV Groton ανέφερε μια έκρηξη κοντά στην πρύμνη του, ενώ έπλεε σε απόσταση περίπου 170 ναυτικών μιλίων ανατολικά του Αντεν της Υεμένης, όπως ανακοίνωσε η βρετανική υπηρεσία για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας UKMTO

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα φορτηγό πλοίο ανέφερε μια έκρηξη σε απόσταση 150 μέτρων από την πρύμνη του, ενώ έπλεε σε απόσταση περίπου 170 ναυτικών μιλίων ανατολικά του Αντεν της Υεμένης, όπως ανακοίνωσε η βρετανική υπηρεσία για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας UKMTO.

«Μια ένοπλη ομάδα ασφαλείας παρατήρησε μια μικρή έκρηξη κοντά στο πλοίο» ανέφερε η UKMTO, επικαλούμενη πληροφορίες από το φορτηγό μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων MV Groton. Λίγο αργότερα, επιβεβαιώθηκε πως επρόκειτο για πύραυλο. 

Δύο κομμάτια έπεσαν κοντά στο πλοίο. Το πρώτο δεν χτύπησε το πλοίο, αλλά το δεύτερο το χτύπησε στη δεξιά πλευρά, δημιουργώντας μια μεγάλη τρύπα.

Δεν σημειώθηκαν άλλες ζημιές και όλα τα μέλη του πληρώματος είναι ασφαλή. Το πλοίο είναι ναυλωμένο από την CMA CGM και το διαχειρίζεται η CONBULK SHIPING MANAGEMENT.

Οι αρχές ερευνούν και ένα δεύτερο συμβάν, που σημειώθηκε 125 ναυτικά μίλια ανατολικά του Αντεν. Εάν αναλάβουν οι Χούθι την ευθύνη, αυτές θα είναι οι πρώτες επιθέσεις τους μετά το αεροπορικό πλήγμα του Ισραήλ εναντίον τους στο λιμάνι Χοντέιντα.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT