Μπανγκλαντές: Διαδικτυακό μπλακ άουτ εν αναμονή του διαγγέλματος του αρχηγού του στρατού

Μπανγκλαντές: Διαδικτυακό μπλακ άουτ εν αναμονή του διαγγέλματος του αρχηγού του στρατού

Φοιτητές έχουν καλέσει σε νέες διαδηλώσεις στην πρωτεύουσα Ντάκα, αψηφώντας την απαγόρευση κυκλοφορίας που έχει επιβληθεί σε ολόκληρη τη χώρα, μία ημέρα αφότου οι συγκρούσεις στοίχισαν τη ζωή σε 94 ανθρώπους

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πρόσβαση στο Ιντερνετ διακόπηκε τη Δευτέρα σε ολόκληρο το Μπανγκλαντές, σύμφωνα με παρόχους και οργανισμούς εποπτείας, έπειτα από ένα Σαββατοκύριακο αντικυβερνητικών διαδηλώσεων με δεκάδες νεκρούς.

Ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων του Μπανγκλαντές, Ουάκερ-ουζ-Ζαμάν, ανακοίνωσε ότι επρόκειτο να απευθύνει διάγγελμα, ένα μήνα μετά την έναρξη των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων.

Εν τω μεταξύ, η NetBlocks, οργανισμός εποπτείας του Ιντερνετ, έκανε λόγο για «αυξημένο αντίκτυπο στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας» της διακοπής της πρόσβασης στο διαδίκτυο, ενώ αξιωματούχος επιχείρησης εξειδικευμένης στην πώληση συχνοτήτων στους παρόχους πρόσβασης ανακοίνωσε πως «το Ιντερνετ υψηλής ταχύτητας και το Ιντερνετ στις φορητές συσκευές έχουν αμφότερα διακοπεί».

Νέο κάλεσμα σε νέα διαδήλωση

Οι φοιτητές από την πλευρά τους, έχουν καλέσει σε νέα πορεία προς την πρωτεύουσα Ντάκα αψηφώντας την απαγόρευση της κυκλοφορίας που έχει επιβληθεί σε εθνικό επίπεδο απαιτώντας παραίτηση της πρωθυπουργου Σέιχ Χασίνα.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ο συνολικός απολογισμός των διαδηλώσεων στο Μπανγκλαντές ανέρχεται πλέον σε 300 νεκρούς, μετά τον θάνατο χθες, Κυριακή, 94 ανθρώπων.

Με πληροφορίες από Reuters, AFP, ΑΠΕ – ΜΠΕ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT