Εμμονή του Τραμπ η προσέλευση στις ομιλίες της Κάμαλα Χάρις

Εμμονή του Τραμπ η προσέλευση στις ομιλίες της Κάμαλα Χάρις

«Εγώ δεν χρειάζομαι καλλιτέχνες. Γεμίζω στάδια επειδή κάνω την Αμερική σπουδαία και πάλι», είπε ο τέως πρόεδρος.

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την εμμονή του με τον αριθμό θεατών στις συγκεντρώσεις του εξέθεσε και πάλι ο τέως πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ το Σάββατο. Μιλώντας σε κλειστό στάδιο της Ατλάντας, στο οποίο η Χάρις είχε εμφανισθεί λίγες ημέρες νωρίτερα, ο Τραμπ είπε: «Η τρελο-Κάμαλα ήταν εδώ πριν από μία εβδομάδα, αλλά το πλήθος που μάζεψε ήταν χάρη στους καλλιτέχνες στη σκηνή».

Η Χάρις είχε συγκεντρώσει τον ίδιο αριθμό θεατών (γύρω στους 10.000) την περασμένη Τετάρτη στο κλειστό γήπεδο του Πανεπιστημίου Τζόρτζια Στέιτ για την πρώτη μεγάλη συγκέντρωση της εκστρατείας της, ενώ στη σκηνή ανέβηκαν και τραγούδησαν δύο ράπερ. Ο Τραμπ, ο οποίος έχει αποκλεισθεί από το μεγαλύτερο μέρος της βιομηχανίας του θεάματος, υποστήριξε ότι η εμφάνιση των καλλιτεχνών ήταν αθέμιτη. «Εγώ δεν χρειάζομαι καλλιτέχνες. Γεμίζω στάδια επειδή κάνω την Αμερική σπουδαία και πάλι», είπε.

Οι αριθμοί είχαν πάντα μεγάλη σημασία για τον Τραμπ. Ως τηλεοπτικός αστέρας, τα νούμερα τηλεθέασης ήταν πάντα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός του. Το γνώρισμα αυτό ενισχύθηκε μετά την είσοδό του στην πολιτική. Πέρασε έτσι την πρώτη του ημέρα στον Λευκό Οίκο ερίζοντας με δημοσιογράφους για το μέγεθος του πλήθους στην ορκωμοσία του. Τζο Μπάιντεν και Χίλαρι Κλίντον ουδέποτε μπόρεσαν να τον ανταγωνιστούν στο πεδίο αυτό.

Οι μεγάλες συγκεντρώσεις του Τραμπ στην προεκλογική εκστρατεία και στην προεδρία του αποτελούσαν ένδειξη κύματος υποστήριξης προς το πρόσωπό του, η οποία προκαλούσε την απορία του πολιτικού κατεστημένου. «Κοιτάξτε αυτή την αγάπη, τη λατρεία. Αυτό είναι σαν δημοσκόπηση. Εχουμε χιλιάδες κόσμου. Αυτό είναι πολύ καλύτερο από το να πληρώνεις μισό εκατομμύριο δολάρια για να βάλεις ένα δημοσκόπο να ρωτήσει 212 άτομα», είπε στην ομιλία του την Τετάρτη.

Ο ενθουσιασμός που συνόδευσε, όμως, την ανακοίνωση της υποψηφιότητας Χάρις μεταφράσθηκε σε εισόδους θεατών στην Ατλάντα, με την εκδήλωσή της να είναι πιο ζωντανή και πολυπληθής από του Τραμπ στον ίδιο χώρο. Η οργή του ήταν τέτοια που κατηγόρησε τους διαχειριστές του σταδίου για σκόπιμη προσπάθεια ταπείνωσής του, σχεδιασμένη από το πανεπιστήμιο και άλλες χθόνιες δυνάμεις. «Αν εμποδίζουν τον κόσμο να μπει στο στάδιο, σκεφτείτε τι θα γίνει την ημέρα των εκλογών», είπε.

Ενα γεμάτο στάδιο, στα μάτια του Τραμπ, αποτελεί προμήνυμα νίκης. Αν, όμως, ο Τραμπ κοίταζε την αίθουσα στην Τζόρτζια, θα διαπίστωνε ότι πολλοί θεατές άρχισαν να εγκαταλείπουν το στάδιο ύστερα από 45 λεπτά. Αυτό συμβαίνει σε κάθε ομιλία του Τραμπ. Μία ώρα μετά την έναρξη της ομιλίας του τέως προέδρου, το ήμισυ και πλέον των θεατών έχει φύγει.

Η δυναμική εμφάνιση της Κάμαλα Χάρις στην Ατλάντα θορύβησε τον Τραμπ. Επέλεξε έτσι θέμα προσφιλές στον ίδιο, αφιερώνοντας τον υπόλοιπο χρόνο του σε αναμνήσεις από τις προεκλογικές εμφανίσεις του το 2016 και τον πρωτοφανή αριθμό θεατών σε καθεμία από αυτές. Επανέλαβε μάλιστα το παράπονό του για τον αθέμιτο ανταγωνισμό από τη Χάρις, υπενθυμίζοντας ότι και η Χίλαρι Κλίντον είχε ανεβάσει μουσικούς στη σκηνή. «Εκλεψε την ιδέα από τη Χίλαρι. Η Χίλαρι είχε τον Μπρους Σπρίνγκστιν και μάζεψε αρκετό κόσμο. Οχι τόσο γεμάτο όσο οι δικές μας συγκεντρώσεις, όμως. Μπορεί να μην έχω κιθάρα, αλλά μαζεύουμε περισσότερο κόσμο από όλους τους», πρόσθεσε ο Τραμπ.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT