Χεζμπολάχ: Η απάντηση στη δολοφονία του Φουάντ Σουκρ δεν έχει έρθει ακόμα

Χεζμπολάχ: Η απάντηση στη δολοφονία του Φουάντ Σουκρ δεν έχει έρθει ακόμα

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι επιτέθηκε με drones και πυραύλους στο βόρειο Ισραήλ, αλλά προειδοποίησε ότι δεν έχει προχωρήσει ακόμα στα αντίποινα για τη δολοφονία του ηγετικού της στελέχους

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η λιβανική ένοπλη οργάνωση Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι εκτόξευσε σειρά επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) και πυραύλους στο βόρειο Ισραήλ, αλλά προειδοποίησε ότι δεν έχει προχωρήσει ακόμα στα πολυαναμενόμενα αντίποινα για τη δολοφονία από το Ισραήλ του Φουάντ Σουκρ, του Νο2 της οργάνωσης την περασμένη εβδομάδα, στη Βηρυττό.

Πηγή της Χεζμπολάχ δήλωσε στο Reuters ότι «η απάντηση στη δολοφονία του διοικητή Φουάντ Σουκρ δεν έχει έρθει ακόμα».

Σύμφωνα με τη Χεζμπολάχ, εκτοξεύθηκε σειρά drones κατά δύο στρατιωτικών στόχων κοντά στην πόλη Ακρε στο βόρειο Ισραήλ, ενώ έκανε επίθεση και σε όχημα του ισραηλινού στρατού σε άλλη τοποθεσία.

Την επίθεση έχει εν μέρει επιβεβαιώσει ο ισραηλινός στρατός, που δήλωσε ότι σειρά εχθρικών drones εντοπίστηκαν να εισέρχονται από τον Λίβανο και ένα εξ αυτών αναχαιτίστηκε. Επίσης, ανέφερε ότι τραυματίστηκαν αρκετοί άμαχοι στην παράκτια πόλη Ναχαρίγια.

Σε εικόνες που μετέδωσε το πρακτορείο Reuters φαίνεται να έχει σχηματιστεί κρατήρας κοντά σε στάση λεωφορείου σε κεντρικό οδικό άξονα έξω από την πόλη. Αργότερα, ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι αυτός ο κρατήρας δεν οφείλεται σε drone, αλλά σε υπολείμματα αντιαεροπορικού πυραύλου που απέτυχε στην αποστολή του.

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι σειρήνες αεροπορικής επιδρομής ήχησαν γύρω από την Ακρε, αλλά αυτό αποδείχθηκε εσφαλμένος συναγερμός και πως η Πολεμική Αεροπορία έπληξε δύο εγκαταστάσεις της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο.

Πηγή από τις υπηρεσίες ασφαλείας στον Λίβανο ανέφεραν ότι σήμερα τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε πλήγμα σε κατοικία στην πόλη Μαϊφαντούν του Λιβάνου, σε απόσταση σχεδόν 30 χλμ. βορείως των συνόρων. Αλλες πηγές ασφαλείας δήλωσαν ότι αυτοί που σκοτώθηκαν ήταν μαχητές της Χεζμπολάχ. Τον θάνατό τους έχει ήδη επιβεβαιώσει και η οργάνωση του Λιβάνου.

Τις τελευταίες ημέρες αυξάνεται ο φόβος ότι η Μέση Ανατολή οδηγείται σε ολοκληρωτική σύγκρουση. Η Χεζμπολάχ ορκίστηκε να πάρει εκδίκηση για τη δολοφονία του διοικητή της Φουάντ Σουκρ και το Ιράν δήλωσε ότι θα ανταπαντήσει στη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, στην Τεχεράνη, επίσης την περασμένη εβδομάδα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Al Jazeera, Times of Israel

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT