Σαρώνουν τα διακοποδάνεια στην Ιταλία

Σαρώνουν τα διακοποδάνεια στην Ιταλία

Έξι στους 10 Ιταλούς δεν μπορούν να κάνουν διακοπές φέτος το καλοκαίρι εξαιτίας οικονομικής στενότητας. Πολλοί είναι αυτοί που παίρνουν διακοποδάνειο για να μπορέσουν να αποδράσουν για λίγες ημέρες.

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντική είναι η αύξηση του ποσοστού των Ιταλών που ζητούν διακοποδάνειο από τις τράπεζες για να μπορέσουν να πάνε λίγες μέρες διακοπές. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το τελευταίο εξάμηνο τα διακοποδάνεια στη γειτονική χώρα αυξήθηκαν κατά 2%, ενώ σε ετήσια βάση η αύξηση είναι της τάξης του 12%.

Από την 1η Ιανουαρίου 2024, έχουν χορηγηθεί από τις ιταλικές τράπεζες δάνεια συνολικής αξίας μεγαλύτερης των 250 εκατομμυρίων ευρώ.

Κατά μέσο όρο, οι Ιταλοί έλαβαν 5.425 ευρώ σε διακοποδάνεια, τα οποία θα πρέπει να επιστρέψουν σε πενήντα μηνιαίες δόσεις. Οι δανειολήπτες αυτής της κατηγορίας είναι κυρίως νέοι, με μέσο όρο ηλικίας 38 ετών. Ο ένας στους τρεις είναι νεότερος των τριάντα ετών.

Η ακρίβεια που πλήττει όλη την Ευρώπη έχει πλήξει και την Ιταλία. Υπολογίζεται ότι, φέτος, 6,5 εκατομμύρια Ιταλοί δεν πρόκειται να πάνε διακοπές. Το 60% δηλώνουν ότι δεν μπορούν να φύγουν έστω και λίγες ημέρες από τον μόνιμο τρόπο κατοικίας τους, εξαιτίας οικονομικής στενότητας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT