Τιμ Ουόλτς: Ο Τραμπ «δεν έχει ιδέα» τι σημαίνει να υπηρετείς το έθνος

Τιμ Ουόλτς: Ο Τραμπ «δεν έχει ιδέα» τι σημαίνει να υπηρετείς το έθνος

«Δεν έχει χρόνο γι’ αυτό, είναι πολύ απασχολημένος με το να εξυπηρετεί το δικό του συμφέρον», είπε ο υποψήφιος αντιπρόεδρος της Κάμαλα Χάρις

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υποψήφιος αντιπρόεδρος που επέλεξε η Κάμαλα Χάρις, ο Τιμ Ουόλτς, χαρακτήρισε χθες Τρίτη τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ανίκανο να υπηρετήσει τη χώρα, κατηγορώντας τον πως το μόνο που επιδιώκει είναι το προσωπικό του όφελος.

«Δεν έχει ιδέα τι είναι να υπηρετείς (το έθνος). Δεν έχει χρόνο γι’ αυτό, είναι πολύ απασχολημένος με το να εξυπηρετεί το δικό του συμφέρον», είπε ο κ. Ουόλτς κατά την πρώτη του προεκλογική εμφάνιση μαζί με την κυρία Χάρις στη Φιλαδέλφεια.

Ο Ουόλτς, ένας 60χρονος βετεράνος της Εθνικής Φρουράς του αμερικανικού στρατού και πρώην δάσκαλος, εξελέγη το 2006 στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ σε μια περιφέρεια με τάση προς τους Ρεπουμπλικανούς και υπηρέτησε 12 χρόνια προτού εκλεγεί κυβερνήτης της Μινεσότα το 2018.

Ως κυβερνήτης, προώθησε μία προοδευτική ατζέντα που περιλαμβάνει δωρεάν σχολικά γεύματα, στόχους για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, φορολογικές περικοπές για τη μεσαία τάξη και διευρυμένη άδεια μετ’ αποδοχών για τους εργαζόμενους της Μινεσότα.

Είναι σταθερός υπερασπιστής των αναπαραγωγικών δικαιωμάτων των γυναικών, αλλά επέδειξε συντηρητικά αντανακλαστικά, όσο εκπροσωπούσε την αγροτική πολιτεία του στη Βουλή των ΗΠΑ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, AFP

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT