Διαμαρτυρία κατά των ταυρομαχιών στο Βατικανό

Διαμαρτυρία κατά των ταυρομαχιών στο Βατικανό

Φορώντας μπλουζάκια με τη φράση «σταματήστε να ευλογείτε τις ταυρομαχίες», οι δύο ακτιβίστριες σήκωσαν πλακάτ τα οποία έγραφαν «η ταυρομαχία είναι αμαρτία», την ώρα που ο Πάπας Φραγκίσκος χαιρετούσε προσκυνητές

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μικρής έκτασης και διάρκειας διαμαρτυρία κατά των ταυρομαχιών έλαβε χώρα την Τετάρτη στο Βατικανό, στη διάρκεια της καθιερωμένης γενικής ακρόασης των πιστών.

Την ώρα που ο Πάπας Φραγκίσκος χαιρετούσε τους προσκυνητές από διάφορες χώρες του κόσμου, δυο ακτιβίστριες της οργάνωσης Peta σήκωσαν πλακάτ τα οποία έγραφαν «η ταυρομαχία είναι αμαρτία», ενώ στη συνέχεια φώναξαν το συγκεκριμένο σύνθημα.

Οι δύο ακτιβίστριες φορούσαν επίσης μπλουζάκια στα οποία ήταν γραμμένη η φράση «σταματήστε να ευλογείτε τις ταυρομαχίες».

Ο ιερέας που διάβαζε αποσπάσματα του Ευαγγελίου συνέχισε κανονικά την ανάγνωση και έπειτα από λίγο οι δυο ακτιβίστριες απομακρύνθηκαν από την αίθουσα «Παύλος ο Εκτος» της Αγίας Εδρας.

Τον περασμένο Ιανουάριο, δύο γυναίκες πραγματοποίησαν παρόμοια διαμαρτυρία για τις ταυρομαχίες κατά τη διάρκεια μιας προσευχής με τον Πάπα στη Βασιλική του Αγίου Παύλου.

Σύμφωνα με τις ακτιβίστριες, ορισμένοι καθολικοί ιερείς προσφέρουν ευλογίες στους τοπικούς ταυρομάχους.

Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT