Το Ισραήλ προειδοποιεί ότι «θα εξοντώσει» τον νέο ηγέτη της Χαμάς

Το Ισραήλ προειδοποιεί ότι «θα εξοντώσει» τον νέο ηγέτη της Χαμάς

Ο επικεφαλής του ισραηλινού στρατού δήλωσε: «Θα πολλαπλασιάσουμε τις προσπάθειες για να τον βρούμε, να του επιτεθούμε και (η Χαμάς) θα πρέπει να αντικαταστήσει για ακόμη μια φορά τον επικεφαλής του πολιτικού της γραφείου»

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σαφή απειλή κατά του Γιαχία Σινουάρ, του νέου ηγέτη της Χαμάς, που διαδέχθηκε τον δολοφονηθέντα Ισμαήλ Χανίγια, εξέφρασε ο αρχηγός των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων. Ο Χέρτσι Χαλέβι είπε ότι ο ισραηλινός στρατός «θα βρει» τον νέο ηγέτη της Χαμάς και θα τον εξοντώσει.

«Θα πολλαπλασιάσουμε τις προσπάθειες για να τον βρούμε, να του επιτεθούμε και (η Χαμάς) θα πρέπει να αντικαταστήσει για ακόμη μια φορά τον επικεφαλής του πολιτικού της γραφείου», είπε ο στρατηγός Χαλέβι.

Ο Χέρτσι Χαλέβι, μιλώντας σε πιλότους μαχητικών αεροσκαφών της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας, είπε για τον Σινουάρ και την αλλαγή του τίτλου του στις τάξεις της Χαμάς.

«Αυτός ο νέος τίτλος δεν θα αλλάξει σε τίποτα το γεγονός ότι είναι δολοφόνος, υπεύθυνος για τον σχεδιασμό και την εκτέλεση όσων συνέβησαν στις 7 Οκτωβρίου και, επομένως, αυτή η αλλαγή τίτλου όχι μόνο δεν μας εμποδίζει να τον αναζητήσουμε αλλά μας ενθαρρύνει», είπε.

Οταν η Χαμάς, την Τρίτη, ανακοίνωσε ότι διάδοχος του Ισμαήλ Χανίγια είναι ο επικεφαλής του στρατιωτικού σκέλους της οργάνωσης, Γιαχία Σινουάρ, ο ανώτατος εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων (IDF), Ντανιέλ Χαγκάρι, είχε δηλώσει επίσης: 

«Υπάρχει μόνο ένα μέρος για τον Γιαχία Σινουάρ, και αυτό είναι δίπλα στον Μοχάμεντ Ντέιφ και τους υπόλοιπους τρομοκράτες της 7ης Οκτωβρίου. Αυτό είναι το μόνο μέρος που προετοιμάζουμε και σκοπεύουμε γι’ αυτόν».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Ισραελ Κατς, δήλωσε ότι ο Σινουάρ θα πρέπει «να εξοντωθεί γρήγορα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Times of Israel

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT