Ναυάγιο Titan: Αγωγή 50 εκατ. δολαρίων κατέθεσε οικογένεια θύματος

Ναυάγιο Titan: Αγωγή 50 εκατ. δολαρίων κατέθεσε οικογένεια θύματος

Γνωστός ως «Mr Titanic», ο Γάλλος εξερευνητής Πολ Ανρί Ναρζολέ είχε επισκεφθεί το σημείο βύθισης του Τιτανικού πολλές φορές στο παρελθόν και θεωρούνταν ένας από τους πιο καταρτισμένους ανθρώπους παγκοσμίως για το διάσημο ναυάγιο

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η οικογένεια του Γάλλου εξερευνητή Πολ Ανρί Ναρζολέ, ο οποίος έχασε τη ζωή του στο δυστύχημα του βαθυσκάφους «Titan» της εταιρείας OceanGate, κατέθεσε αγωγή με την οποία ζητάει περισσότερα από 50 εκατ. δολάρια.

Ο 76χρονος Γάλλος ήταν ένας από τους πέντε ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους όταν το «Titan» διαλύθηκε κατά τη διάρκεια ταξιδιού στο ναυάγιο του Τιτανικού στον Βόρειο Ατλαντικό, τον Ιούνιο του 2023.

Από το δυστύχημα δεν επέζησε κανείς, ενώ η OceanGate, με έδρα στην πολιτεία της Ουάσιγκτον, έχει έκτοτε αναστείλει τις δραστηριότητές της.

Γνωστός ως «Mr Titanic», ο Ναρζολέ είχε επισκεφθεί το σημείο βύθισης του Τιτανικού πολλές φορές στο παρελθόν και θεωρούνταν ένας από τους πιο καταρτισμένους ανθρώπους παγκοσμίως για το διάσημο ναυάγιο.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους που χειρίζονται νομικά την περιουσία του, το «καταδικασμένο υποβρύχιο» είχε «ταραγμένο παρελθόν», ενώ η OceanGate είχε αποτύχει να αποκαλύψει κρίσιμα στοιχεία για την κατασκευή και την αντοχή του.

«Η αγωγή ισχυρίζεται επίσης ότι, παρόλο που ο Ναρζολέ είχε οριστεί από την OceanGate ως μέλος του πληρώματος του σκάφους, πολλές από τις λεπτομέρειες σχετικά με τις ατέλειες και τις ελλείψεις (του βαθυσκάφους) αποκρύφτηκαν σκόπιμα», σημειώνουν οι δικηγόροι σε ανακοίνωσή τους.

Εκπρόσωπος της OceanGate αρνήθηκε να σχολιάσει την αγωγή, η οποία κατατέθηκε την Τρίτη στην κομητεία Κινγκ της Ουάσιγκτον.

Ο Τόνι Μπάσμπι, εκ των δικηγόρων στην υπόθεση, δήλωσε ότι ένας από τους στόχους της αγωγής είναι «να πάρει απαντήσεις για την οικογένεια ως προς το πώς ακριβώς συνέβη αυτό, ποιοι είναι όλοι όσοι εμπλέκονται και πώς οι εμπλεκόμενοι θα μπορούσαν να έχουν επιτρέψει να συμβεί κάτι τέτοιο».

Υπενθυμίζεται πως η μοιραία κατάδυση του «Titan» σημειώθηκε στις 18 Ιουνίου 2023. Δύο ώρες αργότερα, χάθηκε η επικοινωνία με το σκάφος υποστήριξης. Μετά από μια εκτεταμένη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, τα συντρίμμια του βαθυσκάφους εντοπίστηκαν στον πυθμένα του ωκεανού, περίπου 300 μέτρα από την πλώρη του Τιτανικού.

Εκτός από τον Ναρζολέ και τον διευθύνοντα σύμβουλο και συνιδρυτή της OceanGate, Στόκτον Ρας, στο δυστύχημα σκοτώθηκαν επίσης ο Βρετανός επιχειρηματίας Χάμις Χάρντινγκ, ο Πακιστανός μεγιστάνας Σαζάντα Νταούντ, καθώς και ο νεαρός γιος του Σουλεμάν.

Με πληροφορίες από The Guardian

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT